Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pláže v Maspalomas získají 2.600 nových lehátek

20. 11. 2016

 lehatka-maspa.jpg

Radnice v San Bartolomé de Tirajaňa rozhodla nedávno o razantní obnově lehátek a slunečníků na plážích El Englés a Maspalomas v největším turistickém centru ostrova Gran Canaria - informovali jsme ZDE. Nyní byly zveřejněny podrobnosti veřejné soutěže, vypsané na nákup plážového vybavení v ceně více než 400 tisíc euro. 

Radnice nakoupí celkem 1.420 nových slunečníků a k tomu i 2.605 nových lehátek. Veřejná soutěž již byla vypsána a termín pro podání nabídek běží přesně do konce letošního roku. Nová lehátka a slunečníky si tak užijí ještě návštěvníci ostrova během svých zimních dovolených. Zajímavá je jedna z podmínek veřejné soutěže, kdy slunečníky musí nést nové logo Maspalomas - obrázek.

Jak informoval radní města San Bartolomé, José Carlos Alamo, radnice plánuje investovat do vybavení pláží celkem 8 milionů euro, když poslední částečná výměna lehátek a slunečníků byla provedena v roce 2015. Týkala se však jen nepodstatné části lehátek, zakoupeny byly především nevzhledné zelené slunečníky. 

Z podmínek veřejné soutěže se dá dále zjistit, že slunečníky, vyjma nového loga Maspalomas, musí mít průměr 160 centimetrů, výšku 145 cm a musí absorbovat až 96% UV záření a zajistit 74% neprůhlednost. Lehátka pak musí mít rozměry 190 cm délky, 70 cm šířky a 30 cm výšky. Maximální váha lehátek je povolena 16 kg a jejich povrchová látka musí mít antimikrobiální povrch.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist