Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tunely mezi La Aldea a Agaete se koncem roku provizorně otevřou pro dopravu

13. 12. 2016

 dalnice-la-aldea.jpg

Nová silnice mezi městy La Aldea a Agaete, v úseku La Aldea - El Risco, bude provizorně a za mimořádných bezpečnostních opatření částečně otevřena již koncem tohoto měsíce.

Výbor pro veřejné práce kanárské vlády oznámil, že k provozornímu otevření nově budované silnice dojde vždy ráno mezi 07.00 až 07.30 hodin v úseku El Risco-La Aldea a mezi 07.30 až 08.00 v opačném směru. Odpoledne pak bude nová silnice otevřena v časových úsecích 17.30 až 18.00  (El Risco-La Aldea) a 18.00 až 18.30 hodin ve směru od La Aldea. 

Vláda své mimořádné rozhodnutí zdůvodnila velmi tíživou dopravní situací obyvatel okresu La Aldea, která vznikla po uzavření silnice GC-200. Ta musela být uzavřena v listopadu z důvodu masivního pádu skal na tuto silnici (informovali jsme ZDE).

Ve vládním rozhodnutí je zdůrazněno, že se jedná o zcela mimořádné opatření ve veřejném zájmu, které má ulehčit situaci do plnohodného otevření nové silnice. Podle plánu práce se obyvatelé okresu La Aldea dočkají nové silnice v úseku La Aldea - El Risco nejpozději koncem prvního čtvrtletí příštího roku, spíše však již koncem února.

Úsek El Risco - Andén Verde (La Aldea) bude od posledního týdne tohoto roku provozován omezeným počtem aut (maximálně 80 aut) a jen ve dvou denních "oknech". V jednom brzy ráno a v dalším odpoledne. Rychlost projíždějících aut bude omezena na 35 km/hodinu a mezi vozidly bude muset být vzdálenost 30 metrů. Dodržování těchto předpisů bude kontrolovat policie. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist