Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Tauro nakonec bude sportovní přístav

30. 9. 2014

 tauro-pristav.jpg

I přes stále probíhající a nedořešený soudní spor oznámila společnost Santana Cazorla, že do roku 2016 zrealizuje v lokalitě Tauro (mapa) stavbu sportovního přístavu. O problematice jsme již dříve informovali ZDE a ZDE. Z archivních článků je zřejmé, že již dříve světlo světa spatřila podobná prohlášení, nyní však projekt a časový plán reflektuje připomínky ministerstva životního prostředí. 

Santana Cazorla oznámil, že stavba přístavu má stát 55 milionů euro a tvrdí, že kanárská vláda již udělila povolení na výstavbu mola. Šest hotelů, které mají v této lokalitě stát, zatím nejsou předmětem řešení, zde je stále nedořešený soudní spor s drobnými vlastníky pozemků. 

Projekt za 55 mil. euro bude obsahovat nejen stavbu vlnolamů a sportovního přístavu, ale také umístění písku na oblázkové pláži a vybudování promenády ​spojující pláž Tauro s pláží Cura.

Přístav bude mít "jen" 322 kotvišť, z toho 75 míst pro plavidla o délce 7 metrů, 89 míst pro lodě 10 m, 72-12 m, 28-15 m, 28 míst bude pro lodě o délce 20 metrů a 4 místa pro ještě větší lodě - až 35 metrů. Původní plán přístavu počítal s 500 kotvišti, jejich počet byl zredukován po zásahu vlády na základě zprávy o vlivu stavby na životní prostředí.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist