Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vodní park se bude řešit v Madridu

13. 6. 2013

 

siam-park.jpg

Majitelé tenerifského Siam Parku a Loro Parque plánují výstavbu podobného vodního ráje i na jihu Gran Canaria (informovali jsme ZDE).

Stavba, která by měla vyrůst nedaleko San Augustin v lokalitě El Veril, však čelí vážnému problému. Problému, který se musí podle prezidenta vlády ostrova José Bravo de Laguna řešit v Madridu. Vlasníkem několika pozemků v zájmové lokalitě je totiž španělské království a osobou pověřenou za něj jednat je ministerstvo financí.

Výstavba vodního parku je pro ostrov velmi důlěžitá, zdůrazňuje Laguna. Zažízení typu Loro Parque, určené nejen pro rodiny s dětrmi, ale jako volnočasové centrum pro všechny věkové kategorie, by mohlo být impulsem pro rozvoj turistiky na ostrově. Vláda proto projekt podporuje a dává mu prioritu. 

Vláda Gran Canaria proto bude již příští středu jednat v Madridu, je si totiž vědoma, že rodina Kiessling již jednou při jednání o pozemcích pro výstavbu na jihu ostrova neuspěla a zřejmě by v případě dalšího marného jednání přesunula své aktivity na dálný východ do Číny.

Navíc i pro image ostrova by nezapůsobilo dobře, kdyby odešel z ostrova další významný investor. Nedávno vláda nepodpořila (spornou, pozn. překladatele) investici do rekonstrukce hotelu RIU Oasis a majitel hotelu přesunul zdroje určené na opravu na Tenerife. A dodnes není zřejmé, jestli se hotel bude bourat nebo rekonstruovat. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist