Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neděle 20. prosince 2020

entropa32.jpg

Pokud existuje výrobce automobilů, kterého si uživatelé tradičně spojují s elektrickou mobilitou, nemůže to být nikdo jiný, než Toyota. Japonská firma, jedna z největších na světě, byla průkopníkem elektromobility již před více než dvěma desetiletími, kdy uvedla model Prius, myslím v roce 1997. První hybrid, sériově vyráběný, zakladatel plug-in hybridů a myšlenek 100% elektromobility. Přesto její šéf nevidí budoucnost příliš optimisticky a předvídá kvůli elektromobilitě kolaps automobilového průmyslu. Prezident Toyoty Akio Toyoda doslova říká, že přestavba všech vozidel na našich silnicích na elektrická by stála miliony miliard (přechod na 100% elektrickou mobilitu se všemi nezbytnými změnami infrastruktury by Japonsko stál 110 000 až 292 000 milionů EUR a průměrní spotřebitelé by si v konečném důsledku auto nemohli dovolit koupit. Akio jde ještě dál a předvídá, že kdyby byla zakázána tradiční benzinová a naftová spalovací vozidla v roce 2035, jak oznámilo Japonsko, tak „Současný obchodní model automobilového průmyslu se zhroutí, což bude znamenat ztrátu milionů pracovních míst“. Upozorňuje také, že obránci elektromobility mají tendenci ignorovat všechny znečišťující emise, které se vyprodukují, když se vyrábí elektřina, která pohání tato vozidla, i když později samotná elektroauta nevypouštějí žádné škodliviny. Co dodat, on a jemu podobní dopadnou jako ten filosof z Povídky "Moje jízda tramvají" od Š + G, kdy "Lidé už neměli náladu na filosofy a ušlapali ho." Protože lidi jsou dnes hluší a slepí. 

Pablo Igesias, šéf ultralevicové frakce ve Španělsku a místopředseda vlády před vánoční řečí Krále útočí na monarchii s tím, že je nutné co nejrychleji instalovat republiku. Současně chce prosadit, že neplacení energií nebude znamenat ukončení jejich dodávek Po zákazu vystěhování v případě neplacení nájmu má Španělsko nakročeno ke komunismu. Teď už jen zjistit, kdo jim na ty chávezovsko-madurovské experimenty nenávratně půjčí. Že by EU? 

Každý si dává na Nový rok předsevzetí, která se většinou týkají osobních zájmů či rodiny. Já nebude letos sobecký, budu si přát, aby se ve Španělsku Sánchez skamarádil s Casadem a vyhnali spolu z vlády komunisty z Unidas Podemos a všechny teroristy a separatisty. Že se to nesplní, je bohužel více než jasné a Španělsko čeká v roce 2021 mnoho překvapení. Až se ale lidé leknou, bude již pozdě. Jak kdybych slyšel mého dědu, který si ještě v roce 1988 nadával do ******, že to komunistům po válce hodil.

V Británii je nový kmen koronaviru, i když dnes se spíše říká "covidu", šíří se rychleji a zvyšuje číslo „R“. To je to číslo, které se odhaduje. Premiér Johnson kvůli tomu zavřel Londýn a jih Anglie. Jen jestli to spíše není kvůli tomu, že čeká po tvrdém Brexitu občanské nepokoje a bojí se, že ho voliči po novém roce hodí do Temže, až vyjde najevo, co všechno je čeká. Odchodu Británie z EU fandím, ale není 19. století a čas na splendid isolation, Borisi.

Raději už ani nezjišťuji, kde jsou na Vánoce v Evropě jaká omezení a co všechno je zakázáno. O víkendu s vaflemi v Bruselu si můžu letos jen nechat zdát a tak se po nějakých podrobnostech ani nepídím. Mám jen takový dojem, že se prostě všichni politici v Evropě domluvili a snaží se nám tak otrávit život, že to snad více nejde. Do stádia „blbákov“ to dovedlo Španělsko, kde má každá autonomní oblast svá pravidla a Kanáry se přetlačují s Madridem o platnosti vyhlášek o testech. Že by příprava na rozpad? Už se dokonce objevila první žaloba na protiprávnost celého estado de alarma, které bezprecedentně omezuje právo na shromažďování a volný pohyb. Snad nezůstane právník Curro Nicolau posledním mohykánem, který se odváží něco říct. Zkusil to už na jaře tak mu držme palce.

Velvyslanectví Spojených států ve Španělsku zveřejnilo dnes na svých webových stránkách upozornění určené svým občanům týkající se možnosti teroristických útoků v naší zemi (Španělsku). Kouknul jsem na web české ambasády v Madridu a tam! Tam se řeší jen covid, ani slovo o případné hrozbě. Jak příznačné. Buď nás spojenci neinformují (pochybuji), anebo je covid důležitější.

Další duší teroristického gangu ETA, po Ornaldo Otegim (informovali jsme minule), který se těší milosti nynější španělské socialisticko-komunistické vlády a jejího ministra vnitra Marlasky, je Jose Javier Arizkuren Ruiz alias „Kantauri“. My starší si dokonce pamatujeme, jak tohoto šéfa vojenské části ETA zatkli 1999 v Paříži. Odseděl si pár let ve Francii a pak byl za příslušnost k teroristickému gangu a odpovědnost za četné násilné akce, které způsobily smrt 20 lidí a desítky zranění, jakož i za účast na několika únosech a dalších trestných činech odsouzen ve Španělsku na 72 let vězení za tři trestné činy: za pokus o atentát na krále Juana Carlose v roce 1995 (13 let vězení), vraždu zástupce policejního komisaře Pedra Ortize de Urbina v roce 1984 (37 let) a pokus o vraždu člena Guardia Civil v Alavě v roce 1985 (22 let). V roce 2008 byl navíc Nejvyšším soudem odsouzen k trestům, které mu spolu s příslušníky velení Araba přinesly až 82 let vězení za bombový útok proti policejní hlídce 6. srpna 1987. Při tomto útoku byli zabiti dva policisté, třetí osoba byla zraněna. Kantauri seděl nejdříve v těžkém žaláři v Cádízu, pak v mírnějším v Seville a nyní se na Marlaskův pokyn stěhuje blíž k Baskicku. Potom mu dají vycházky a nakonec náramek a bude sedět doma, tak jako další soudruzi z ETA. Nebo ho rovnou propustí jako jeho druha ve zbrani Juan Carlos Arruti Azpitarte, který za desítky vražd dostal 1.285 let vězení a v roce 2013 z popudu Evropského soudu pro lidská práva byl propuštěn. Odseděl si tak jen 24 let. To vše je prostě chucpe.

Ale ať jsme objektivní: španělská policie zatkla ruského mafiána Alexeje Širokova a s ním dalších 22 mafiánů, úředníků a španělských policistů, kteří si chtěli z Benidormu udělat asi druhou Moskvu. Šušká se dokonce něco o tom, že to je „kůň“ Putina, tak uvidíme. Mě stačí, že snad byl hlavou „podolské“ mafie. Té mafie, která začala fungovat již za časů „rozinkových“ bombardérů v Berlíně a bohatla na překupnictví ze západní do východní zóny. A pokračovala v tom za časů dédéer. Nebyl tam v 80. letech Putin náhodou šéfem pobočky ruské KGB? 

Evropský parlament odmítl umístit betlém ve svém sídle v Bruselu. To vše navzdory skutečnosti, že španělská křesťanská europoslankyně Isabel Benjumea nabídla, že to vše zaplatí. Evropský parlament odmítnutí zdůvodnil, že umístění Betlému s křesťanským dítětem v jeho prostorách by mohlo "být urážlivé“. Vůči komu však neuvedl. Inu hlavně že jim nevadila "entropa". Prostě likvidace křesťanských tradic a dějin naší Evropy partou neomarxistických bláznů, kterým se uvařil mozek z jejich výplat a penzí, pokračuje. Už jim chybí jen modré košile, vyhrnuté rukávy, budovatelské písně a politické procesy. Ty už známe. Jen je tentokrát nebude řídit Moskva. Že přijdou, lze sledovat na dvojím přístupu k právnímu státu. Polsko a Maďarskou jsou vláčeny, Španělsku nevídaný justiční incest se snahou vládních politiků ovládnout Generální radu soudní moci (Consejo General del Poder Judicial) prochází. 

Opět jsou tady rovnější z rovných, nás starší to nepřekvapuje, zažili jsme to. Nynější mladé ta rána teprve čeká, snad se po ní zvednou stejně jako naše generace. Dcera generální ředitelky veřejného zdraví Baleárských ostrovů, María Antonia Fonté, uspořádala v létě v červnu, kdy platil zákaz shromažďování nad deset osob a konzumace alkoholu, megapárty pro více padesát lidí, světe div se, dokonce s oficiálním povolením úřadu, kterému šéfuje její maminka. Ta jim dokonce pomohla s přípravou. A já platil 100 e cash na liduprázdné pláži lokálce, že jsem neměl při ranní procházce roušku. A vo tom to je

Na Gran Canaria nám snad svítá na lepší časy, alespoň co se migrace týká. Španělská vláda konečně otevřela první dvě "záchytná" zařízení pro migranty, než budou odvezeni zpět do zemí původu. Jde o vojenský objekt v Barranco Seco a bývalou školu Colegio León v Las Palmas. Větší štěstí má Puerto Rico a Arguineguiín, protože prvních 200 imigrantů, kteří byli přesunuti do "školy", pochází z hotelu Servatur Puerto Azul, který se nachází v Puerto Rico, i když jich v komplexu stále zůstává 800. Další na řadě s vystěhování budou imigranti z komplexu Arguineguín park ve stejnojmenném městě. To proto, že objekt  ještě nebyl zkolaudován. Ale stále je to málo, chybí ještě tábory pro nějakých 5 tisíc imigrantů. Že tak španělská vláda nestihne svůj vlastní termín, 31. prosince, pro vystěhování migrantů z turistického jihu je více než jasné. Jaké to bude mít důsledku ale až tak jasné již není. Nas***ost lidí tady opravdu stoupá. 

A něco na zasmání na závěr. I když, na zasmání ….. Junta de Andalucía (regionální vláda v Andalusii) tuto sobotu oznámila, že očkovací průkaz Covid bude povinný pro přístup na události nebo aktivity, kde může být „velký dav lidí“, jako je fotbal nebo koncerty. Takže sbohem víkendy v Seville s fotbalem, protože já se očkovat NEnechám, když tak jen s Obamou v přímém přenosu a to ještě jen když on mi dá svou vakcínu. Prostě „žlutá hvězda pro jiné“, tedy neočkované, třeba ty co mají přirozenou imunitu nebo lehčí průběh, je tady. Vítejte v nové normalitě, tedy spíše fašismu.

Jen na okraj. Přemýšleli jste, co když vakcína nezabere, ani jedna? Co bude pak? Budeme zkoušet všech sedm nebo kolik jich je, dokud to prostě nezabere? A kdo dostane jakou? Nějak se mi to prostě celé nelíbí. Nechce to spíš ochránit ty zranitelné? Naše rodiče? Obecně seniory? Nemocné? Tak jak se to dělalo vždy při chřipkových epidemiích? Nechce se to spíš vrátit ke kořenům a být zase normální? Je mi blbě, jdu se potit do postele. A beru to, co naši předci, tedy horký čaj, bujón, česnek, citrony, pomeranče, křen, med, hřebíček, skořici, céčko pod jazyk, déčko na lžičku, zázvor, cibuli, černý bez, jeřabiny, šípek, dnes i kurkumu, granátová jablka, maceruji, louhuji, na teploty dávám octové zábaly a nebo studené prostěradlo, no prostě invenci se meze nekladou. Nepomůže to? Tak jdu k doktorovi, vypláznu na něj drze jazyk, koukne mi do krku, píchne céerpéčko, pošle na odběr krve, poslechne plíce, prostě podívá se na mě, Podívá se na mě někdo, kdo viděl stovky ba tisíce podobných případů. A dá mi léky (nebo ne) a pošle do postele vyležet. Nebo třeba mi vynadá a pošle do nemocnice. Pamatuji doby, kdy se těžká chřipka léčila i tři týdny, první týden bylo blbě hodně až moc, druhý o trochu lépe a třetí byla rekonvalescence. A klid na lůžku a pomalé chození a tajné užírání kysaného zelí ze zeláku. Aby se živočich dal do kupy. A stále další vitamíny a dopisování sešitů ze zameškaných hodin. Tak se k tomu sakra pojďme vrátit, k těm našim doktorům a babským radám, než si nechat vnutit něco, co ani doktoři nechtějí. Tím netvrdím, že tady nějaký virus není, jen si myslím, že se to obludně přehání. Tady na Gran Canaria je nějakých 850 "nemocných" a z toho snad jen 25 v nemocnici, a 4-6 na JIP, vše staršího věku. To vše na 900 tisíc obyvatel. To mi prostě dává rovnítko, že je více než nutné se nad vším zamyslet, třeba proč letos neslyšíme slovo "chřipka", ale jen "covid". Tak se pojďme vrátit do skutečného normálu, toho lidského, ne toho vakcinačního. Vždy to bude lepší než poslouchat blbé politiky, šmírovat se mobilem, udávat kde se kdo schází, ničit se rouškou na čerstvém vzduchu, nechat se buzerovat zavřenými restauracemi, bary, diskotékami, divadly, fotbalovými stadiony, parky, zákazem nočního vycházení na Nový rok, stát blbé fronty na ještě blbější testy a stresovat se co přijde. A nakonec se nechat očkovat Bůh ví čím. 

A vždy si při tom pamatujme, co říkal Jan Masaryk: "Nikdo si nesmí myslet, že je něco víc nebo lepšího než ten druhý."

Hezké Vánoce a na shledanou před Silvestrem. Karel

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Očkování

(Tomáš Večeřa, 21. 12. 2020 20:21)

Smysl dává. Samozřejmě má svoje rizika, ale to má i očkování proti TBC, proti černému kašli, proti obrně, proti neštovicím, která jsou povinná. Kolektivní obrana. Ano, může mít i oběti, ale princip očkování je v tom, že obětí je mnohem menší počet, než když očkování neproběhne.
Kdo nechce, nemusí, ale pak máme my ostatní právo ho izolovat. (Je jedno, jestli není očkovaný proti černému kašli a ohrožuje tak moje vnoučata, nebo není očkovaný proti jiné nakažlivé chorobě, například koronavirové, čimž ohrožuje staříky - například mne.)

 

 

 
TOPlist