Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ambiciózní plány čínských investorů v Monte Leon

7. 4. 2015

monte-leon.jpg

Vysoko nad plážemi Maspalomas  a Playa del Inglés leží exkluzivní obytná část ostrova Gran Canaria, Monte León (mapa). Luxusní vily a bungalovy s výhledem na celý jih ostrova a do údolí Palmitos Parku jsou na realitním trhu vysoce ceněné. Nyní se tato oblast zalíbila podnikateli z Číny, který si před sebe postavil skutečně ambiciózní projekt. Vybíral i mezi jinými lokalitami, jako například Řecko nebo Kypr, ale nakonec se rozhodl investovat na Gran Canaria a na ostrově se také usadit. 

Jednání o koupi pozemků o rozloze přes 12 hektarů s rodinou del Castillo se podle neoficiálních informací zdají být těsně před ukončením a smlouvy by měly být již brzy podepsané. 

Čínský podnikatel má v plánu vystavět v lokalitě Monte Leon budhistický chrám, luxusní vily, ale také domov pro postižené děti a sanatorium pro dlouho nemocné. Kromě toho by chtěl v lokalitě postavit nákupní centrum. 

Luxusních vil má podle plánu na Monte Leon stát rovných 120. Projekt by měla realizovat společnost Toulage International, vlastněná společností Huiming Shi, která patří právě tomuto čínskému podnikateli. Ten žije již několik měsíců na ostrově, v jeho severní části. Sídlo své firmy umístil do známé kancelářské budovy na Playa del Inglés - Edificio Mercurio.

Plány čínských investorů jdou však mnohem dále, než je výstavba na Monte Leon. Ve výhledu mají TV kanál nebo výměnné pobyty mladých lidí. Také přímý let z Číny na Gran Canaria je na seznamu skutečně ambiciózních plánů čínských podnikatelů. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist