Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak se dostat z Gran Canaria na jiné ostrovy

Jen proto, že jste si vybrali jeden z ostrovů jako cíl, neznamená, že nemůžete navštívit další z nich. 

Na cestování mezi Kanárskými ostrovy si můžete vybrat mezi leteckou nebo lodní dopravu. A vždy máte možnost volit z několika variant, tedy přepravců.
 
LETECKÁ PŘEPRAVA
 
Letadlovou dopravu mezi ostrovy nabízí společnosti Binter Canarias, CANARYFLY a AIR EUROPA.. Doba letu mezi jednotlivými ostrovy je asi 20 - 45 minut. Doporučujeme včasné rezervace, lety bývají často vyprodané. 

binter2012.jpg

 
BINTER CANARIAS byla založená v roce 1989 a provozuje huby v Las Palmas, Santa Cruz de La Palma a na Tenerifě. Binter disponuje flotilou 20 letadel, z toho 7 jsou typu ATR 72-500, 10 typu ATR 72-600 a 3 Bombardier CRJ1000. Letadla této společnosti spojují nejen navzájem kanárské ostrovy, ale létají i do Afriky, na Kapverdy či do Lisabonu. Více informací se můžete dozvědět na webu společnosti ZDE.  
 
CANARYFLY je mladší společnost, založená v roce 2008. Flotila se skládá ze čtyř  turbovrtulových letadel ATR72-500, které jsou považovány za nejlepší letadlo pro regionální krátké tratě.
 
AIR EUROPA je španělská letecká společnost, založená v roce 1984 a která zajišťuje převážně lety na špúanělském kontinentu, mezi kanárskými, baleárskými ostrovy a pevninou a do Latinské Ameriky. Její flotila patří k nejmodernějším a nejmladším v Evropě. 
 
LODNÍ PŘEPRAVA
 
Další z možností přepravy mezi ostrovy jsou trajekty (Ferry) společností Armas, Transmediterranea, Fred Olsen. Každá z nich má pravidelné trajektové služby ale používají i rychlejší ale dražší jetfoily.

armas2012.jpg

Trajektová doprava například mezi Fuerteventurou a Lanzarote trvá asi 20 minut, mezi Tenerife a La Gomerou něco málo přes hodinu a 80 minut mezi Tenerifou a Gran Canaria.
Delší cesty kupř. z Gran Canarie přes Tenerife na El Hierro jsou provozovány i přes noc s možností plnohodnotného spánku v kabině.

fredolsen2012.jpg

Na trajektech se dá cestovat s autem, což se může zdát teoreticky levnější a pohodlnější. S ohledem na ceny přepravců však často vychází levněji se přepravovat mezi ostrovy bez auta a využít široké nabídky půjčoven na jednotlivých ostrovech. Navíc řada aut z půjčoven je pojištěná pouze na konkrétní ostrov, kde si vůz pronajímáte. Je nutné vždy zvážit nabídky v konkrétních situacích. 
 

Vyhledávač lodní dopravy mezi jednotlivými ostrovy i směrem na kontinent

 
 

 

 
TOPlist