Jdi na obsah Jdi na menu
 


ANFI překonalo konkurzní řízení a vyrovná se s věřiteli

27. 3. 2024

20240213_121449.jpg

Timesharingová společnost Anfi překonává konkurzní řízení. Plán na vyrovnání měl podporu 98 % věřitelů. 

Po dlouhém řízení se obchodní soud číslo 1 v Las Palmas konečně rozhodl schválit dohodu související s konkurzním řízením ANFI. Díky schválení této smlouvy o vyrovnání timesharingová společnost překoná úpadek, do kterého se dostala v září 2021. Tímto způsobem je zaručena kontinuita společnosti a zachování více než 800 přímých pracovních míst a více než 2 500 nepřímých pracovních míst.

ANFI je významný symbol turistického ruchu nejen na Gran Canaria, ale i celého turistického sektoru na Kanárských ostrovech, potažmo i v globálním měřítku, protože ANFI je ceněn jako druhý nejlepší timesharingový komplex na světě.

Úspěšné dokončení této smlouvy o vyrovnání bylo možné díky finančnímu přispění a úsilí společnosti LOPESAN, která prostřednictvím své dceřiné společnosti IFA CANARIS zaručila potřebné finanční prostředky, aby mohli být věřitelé uspokojeni. 

Pro Josého Luise Trujilla, generálního ředitele ANFI, „schválení smlouvy ukazuje, že věřitelé, i přes roky trvající soudní spory, společnosti nadále důvěřují a proto chceme z ANFI poděkovat především všem věřitelům, partnerům, obchodnímu soudu, konkurzní správě a celé řadě odborníků, bez jejichž úsilí a obětavosti by to nebylo možné. Tímto krokem jsme zachránili mnoho pracovních míst a přání mnoha klientů, kteří si v našich zařízeních užívají svůj volný čas a kteří nám opakovaně a během tohoto dlouhého procesu dali vědět, že si nepřejí, aby ANFI zaniklo. Anfi Group je i nadále vedoucí značkou v sektoru cestovního ruchu s jistou a slibnou budoucností."

Je třeba připomenout , že dohoda o vyrovnání byla soudu předložena v únoru 2023 na návrh dlužnických společností Anfi Sales a Anfi Resort. Kromě toho měl tento záměr finanční podporu IFA Canarias a podporu Isla Marina (obě z LOPESAN Group). Plán v první fázi podpořilo 73 % věřitelů, mezi nimiž byl také správce daně. Plán nakonec získal podporu 98 % dotčených, kteří svou vůli vyjádřili u soudu.

Dohoda navrhuje věřitelům dvě alternativy. První předpokládá 45% snížení pohledávky výměnou za zaručení inkasa zbývajících 55%. Druhá varianta garantuje kapitalizaci pohledávky bez jejího snížení.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist