Jdi na obsah Jdi na menu
 


Basketbalový pohár a karneval zaplní v Las Palmas všechny hotely

27. 1. 2015

fotografie4257_resize.jpg

Mnohé hotely v Las Palmas musí odmítat klienty a doporučovat jim ubytovací kapacity více na jihu ostrova. Španělský basketbalový pohár přilákal do města přes 4 tisíce lidí, hotely hlásí jednu z nejlepších sezón za poslední roky. 

Současně s basketbalovým pohárem se v hlavním městě provincie Las Palmas koná i velmi populární karneval. Na většině hotelů tak visí cedulky "obsazeno". Plné jsou i soukromé apartmány i ubytovací kapacity v okolních městech, jako je Arucas, Telde či Gáldar. Průměrná obsazenost je už od října 86%, říká prezident Asociace hotelů a nehotelových zřízení (Ahelpa).

V týdnu od 16. do 22. února se bude v Las Palmas konat svátek "španělského basketbalu", slavný pohár, neboli La Copa del Rey de baloncesto. Přijede Real, Barcelona, Málaga, Badalona, Valencia, Zaragoza, Bilbao a posledním účastníkem je samozřejmě domácí tým Gran Canaria. první zápasy se hrají 19. a 20.2.2015, semifinále se hrají 21.2. a finále je na pořadu 22.2.2015. Všechny zápasy v nové Gran Canaria Arena jsou beznadějně vyprodané. 

Basketbalové šílenství se prolíná s tím karnevalovým, zejména pak s oslavou Gala Drag Queen a pohřbu sardinek. K tomu je nutné připočítat i turisty z připlouvajících parníků, z nichž mnozí zde svou dovolenou končí či začínají a je zvykem si den či dva v Las Palmas k dovolené přidat. 

Prostě Las Palmas se bude lepší v týdnu od 16. do 22.2.2015 vyhnout :-). 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist