Belgian Beer Festival ve městě Gáldar
Náměstí Santiago de Gáldar ve městě Gáldar na severu ostrova (mapa) se dnes mění na velkou belgickou pivnici v rámci akce pod širým nebem 'Belgian Beer Festival'. A protože k pivu chutná jíst, připravili pořadatelé Día del jamón, neboli den šunky.
V Belgii se vaří přes 40 druhů piv a belgičané udržují tradiční výrobní postupy a vlastními silami si zajišťují vše k výrobě potřebné, tedy chmel, slad či várečné kvasnice. Rádi také používají při přípravě piva další speciality, jako je různá ovoce či bylinky.
Celá akce se koná díky belgické společnosti AB-INBEV a její dceřinné společnosti na kanárských ostrovech Ab-Inbev Canary Island. N8vštěvníci budou mít možnost ochutnat čepované i takové druhy piva, které se jinak na ostrovy dovážejí pouze v lahvích, alespoň to slibují pořadatelé.
Mezi nejpopulárnější na ostrovech patří "Hoegaarden", světlé pšeničné pivo s koriandrem a pomerančovou kůrou, "Juliper", druh "plzeňského" z Wallonie a nebo "Leffe.Blonde".
Belgičané k pivu rádi jedí a tak se bude podávat i jejich specialita moules-frites, tedy v páře připravené mušle s celerem, cibulí, mrkví a paprikou. Chybět nemůže ani frietkot neboli friterie, tedy klasické hranolky.