Jdi na obsah Jdi na menu
 


Belgian Beer Festival ve městě Gáldar

6. 4. 2013

 

pivo.jpg

Náměstí Santiago de Gáldar ve městě Gáldar na severu ostrova (mapa) se dnes mění na velkou belgickou pivnici v rámci akce pod širým nebem 'Belgian Beer Festival'. A protože k pivu chutná jíst, připravili pořadatelé Día del jamón, neboli den šunky.

V Belgii se vaří přes 40 druhů piv a belgičané udržují tradiční výrobní postupy a vlastními silami si zajišťují vše k výrobě potřebné, tedy chmel, slad či várečné kvasnice. Rádi také používají při přípravě piva další speciality, jako je různá ovoce či bylinky.

Celá akce se koná díky belgické společnosti AB-INBEV a její dceřinné společnosti na kanárských ostrovech Ab-Inbev Canary Island. N8vštěvníci budou mít možnost ochutnat čepované i takové druhy piva, které se jinak na ostrovy dovážejí pouze v lahvích, alespoň to slibují pořadatelé. 

Mezi nejpopulárnější na ostrovech patří "Hoegaarden", světlé pšeničné pivo s koriandrem a pomerančovou kůrou, "Juliper", druh "plzeňského" z Wallonie a nebo "Leffe.Blonde".

Belgičané k pivu rádi jedí a tak se bude podávat i jejich specialita moules-frites, tedy v páře připravené mušle s celerem, cibulí, mrkví a paprikou. Chybět nemůže ani frietkot neboli friterie, tedy klasické hranolky. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist