Jdi na obsah Jdi na menu
 


Binter zlevnil letenky

21. 10. 2012


binter2012.jpg

 

Letecká společnost Binter Canarias plánuje prodej až 14 tisíc cenově výhodných letenek pro lety mezi ostrovy. Letenky mají mít platnost pro říjen a listopad. 

Cena letenky z a na Gran Canaria a z a na Tenerife by měla být pod 25 euro. 

Zájemci o tyto letenky si je mohou koupit na webu společnosti www.bintercanarias.com a nebo si je objednat telefonicky na čísle 902 391 392. K dostání budou také na přepážkách cestovních kanceláří.

Tato nabídka společnosti Binter Canarias přichází jen pár dní po krachu konkurenčního leteckého přepravce Islas Airways, v důsledku čehož se Binter stal vlastně monopolním přepravcem na kanárských ostrovech. 

Je to ale nabídka činěná současně v době, kdy se irský nízkonákladový přepravce Ryanair nechal slyšet, že má zájem o přepravu mezi ostrovy, pokud kanárská vláda odstraní blíže neupřesněné administrativní překážky. Následovalo vyjádření kanárského ministerstva pro dopravu, že nebe mezi ostrovy je otevřené pro jakéhokoliv přepravce v souladu s volnou hospodářskou soutěží. 

Z jednání Binter se dá usuzovat, že se snaží "vyprodat" kapacitu mezi hlavními ostrovy na co nejdelší dobu dopředu a snížit šanci Ryanairu na vstup na trh. 

Ryanair je známý tím, že pro získání trhu umí létat za dumpingové ceny dlouhou dobu, příkladem může být linka Milán - Řím, kde irská společnost létá za pouhých 12 euro jedním směrem. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist