Jdi na obsah Jdi na menu
 


Brzy se otevře bezpečný turistický koridor na Kanárské ostrovy

10. 6. 2020

2427.jpg

Ministryně průmyslu, obchodu a turistického ruchu Španělska, Reyes Maroto uvedla, že v „příštích několika dnech“ vyhlásí bezpečný turistický koridor z Evropy na Kanárské ostrovy. Tato informace přichází jen pár hodin poté, co španělská vláda oznámila, že první turisté přijedou na Baleárské ostrovy.

V reakci na otázku od poslance Nueva Canarias, Pedro Quevedo, ministryně na půdě španělského Parlamentu vysvětlila, že usilovně „pracuje s vládou ostrovů“, aby turisté přijeli co nejdříve za podobných podmínek, jako přijede v červnu 10.900 německých turistů na Baleárské ostrovy, tedy s minimálním pobytem pěti nocí a bez absolvování karantény, která je jinak až do 1.7.2020 vyžadována od všech cestujících ze zahraničí.

Maroto také řekla, že předseda kanárské vlády Torrés má zájem o využití mobilních aplikací, které pomáhají monitorovat Covid-19, protože je „nezbytné“ lokalizovat případná nová ohniska a předejít tak možnému šíření viru.

Pokud jde o požadavek kanárské vlády na provádění PCR testů u turistů, ministryně vysvětlila, že se jedná o záležitost, o které se diskutuje na evropské úrovni, a kde v tuto chvíli neexistuje konsensus, zda by se testy prováděly v místě původu nebo určení. Ujistila však, že vláda pracuje na dohodách s ostatními zeměmi, aby se toto opatření uplatnilo zejména v případě Kanárských ostrovů, a to kvůli vysoké závislosti regionu na mezinárodním cestovním ruchu.

„Je nutné neprodleně oživit cestovní ruch a zachránit tuto skvělou zemi,“ zdůraznila Moreto a zmínila vypracování komplexního plánu k návratu mezinárodního cestovního ruchu na úroveň roku 2019, kdy na Kanárské ostrovy přijelo 15 milionů turistů, z toho 13 milionů ze zahraničí. 

Poslanec Quevedo vyjma požadavků na provádění PCR testů vyzval španělskou vládu ke snížení letištních a leteckých daní a vytvoření pobídek pro letecké společnosti.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist