Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čechů přiletělo na Gran Canaria letos již o pětinu více než loni

6. 8. 2016

 fotografie4615_resize.jpg

Zatímco ještě v únoru letošního roku zaznamenaly statistiky pokles v počtech Čechů, kteří přijeli strávit dovolenou na ostrov Gran Canaria, od března lze evidovat zcela obrácený trend. Měsíc co měsíc dosahují přírůstky návštěvníků ze srdce Evropy hned několika desítek procent - odkaz). 

Inu, není se co divit, kanárské ostrovy patří mezi politicky stabilní destinaci. Vždyť afrických uprchlíků se na ostrovy "dostalo" v loňském roce jen něco přes tři stovky, rok před tím to bylo ještě méně. 

Ostrovy tak lákají klidem, celoročními velmi příjemnými teplotami, nepřebernými krásami přírody, ale i rozmanitostí způsobů, jak trávit dovolenou. V zimě na Gran Canaria a další ostrovy přijíždějí nejen milovníci cykloturistiky nebo trekkingu, "Kanáry" přitahují i příjemným slunečným počasím a zimními teplotami neklesajícími i v lednu či únoru pod 20 stupňů. Celoroční "jarní" počasí dělá z kanárských ostrovů skutečně ideální destinaci pro dovolenou v kteroukoliv roční dobu. 

Uvědomovat si to začínají i Češi, kterých přilétá měsíc od měsíce na ostrovy stále více. Jen na Gran Canaria přicestovalo v červnu 1.357 Čechů, což je meziročně o 526 turistů více (+63,30%). Od začátku roku tak přiletělo na Gran Canaria z Prahy se společností Travel service (statistika turistů dělí cestující jen podle místa odletu) 6.139 cestujících, což je o 1.126 osob více  (+22,46%) než za první pololetí předchozího roku. 

Tato statistika však nezaznamenává ty cestující, kteří využívají pro individuální turistiku příhraniční letiště, například lety společnosti Ryanair z Krakova nebo Budapešti, či lety společností Norwegian, Condor, Air Berlin, Fly niki z letišť v Mnichově, Norimberku, Drážďan, Vídně a mnoha dalších. Velmi časté jsou i lety s přestupem, například z Prahy se společností Vueling přes Barcelonu nebo se společností Iberia z Prahy přes Madrid. Odhadem je těchto cestujících měsíčně až 400, jen ve směru Gran Canaria. Důvod alternativních letů (příhraniční letiště, let s přestupem) je jasný. Výhodná cena. Rozdíl mezi přímým letem z Prahy a například letem se společností Ryanair z Krakova dosahuje často i pět tisíc korun na osobu. Více informací najdete na našem webu ZDE, letenky pak je možné rychle vyhledat například TADY.  

Nezanedbatelnou množinou cestujících z České republiky jsou pak ti, kteří využijí služeb zahraničních cestovních kanceláří, převážně těch německých a rakouských. I zde, tak jako u letenek, je důvodem cena a také šíře nabídky ubytování a variant dopravy. Jazyková bariéra není pro mnoho našich občanů již žádným problémem, navíc když celý zájezd se dá dojednat již v rodné řeči - ODKAZ

Ve výsledku, kanárské ostrovy, i když zatím příliš nekonkurují v počtech cestujících z Čech takovým destinacím, jako je Turecko, Řecko či Chorvatsko, jsou vemi zajímavou alternativou nejen pro rodinnou dovolenou, ale i pro aktivní odpočinek. Některé odrazuje doba letu, skoro pět hodin. Ti, kteří však o dovolené na ostrovech v Atlantiku uvažují, si musí uvedomit, že na rozdíl od všech "evropských" dovolenkových destinací lze dovolenou na kanárských ostrovech trávit celoročně, nejen v letním období. Obzvlášť dlouhé podzimní a zimní měsíce, v Evropě bez sluníčka, jsou zde velmi populární a tráví je zde rok od roku více a více Britů, Němců, Norů, Švédů, ale i Francouzů či Italů.  Tak proč ne i Čechů, trend posledních měsíců to již jasně naznačuje :-). 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist