Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čekají deset let na stavební povolení

18. 9. 2014

 sunprime-atlantic-4.jpg

Apartmánový hotel z roku 1984, Sunwing Playa del Ingles, který se aktuálně jmenuje Sunprime Atlantic View Apartments (mapa), čeká již téměř 10 let na souhlas města San Bartolomé de Tirajana s přestavbou na čtyřhvězdičkový hotel.

Hotelový řetězec Sunwing SA představil projekt přestavby hotelu již v roce 2005 na katedře urbanismu. Projekt předpokládá demolici a znovupostavení dvou ze šesti bloků, rozšíření zahrady, výstavby nových bazénů a sportovních zařízení. Kapacita hotelu by měla vzrůst o 19 pokojů.

Spor s radnicí se vede o výšku plánovaných nových budov. Územní generel okresu San Bartolomé de Tirajana, který nebyl aktualizován od roku 1996, předpokládá v této oblasti budovy s výškou jen 4 patra, což je v rozporu s plánem hotelu. Z tohoto důvodu, Sunwing Hotel nemůže zahájit přestavbu a a nyní se snaží rekonstrukci legalizovat v rámci Plánu modernizace, zlepšení a zvýšení konkurenceschopnosti San Bartolomé de Tirajana. Vše bude posuzovat státní společnost Gesplan, delegovaná kanárskou vládou pro urychlení schvalování nových projektů, protože stavební odbor radnice San Bartlomé nemá dostatečnou kapacitu.

 

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist