Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ceny hotelů o Velikonocích na maximech, přesto bude vyprodáno

31. 3. 2014

p9144175_resize.jpg

Jak jsme informovali dnes v "bleskovkách",  ceny hotelů na letošní velikonoce šplhají do astronomických výšin. Nejnižší jsou v průměru na ostrově La Palma, 59,89 Euro/den. Na El Hierro zaplatí hosté 73,77 Euro, na Lanzarote 76, 26 Euro, na La Gomera 79,83 Euro, na Tenerife 87,13 Euro, u nás na Gran Canaria 89,73 Euro. Nejdražší je Fuerteventura s neuvěřitelnými 101,63 Euro za den.  Jedná se o průměr cen ubytování ve všech kategoriích.

Velikonoční svátky jsou každoročně obdobím, kdy kanárské ostrovy navštěvuje hodně turistů a to nejen těch zahraničních. Každoročně však čas velikonoc znamená výrazný nárůst cen za ubytování, hotely ale i přes zvýšení cen letos počítají až se 100% vytížením. Růst cen však stále více činí dovolenou v tomto období nereálnou pro většinu canarios, kteří dříve právě velikonoce využívali k cestování na jiné ostrovy. 

Doslovný turistický boom v zimě, kdy ceny za hotely meziročně stouply až o 3,8%, způsobil, že hoteliéři odvážně zdražují dále. Například pětihvězdičkový hotel v Meloneras se prodává na dny 17.-20.dubna za cenu 935 Euro za dvoulůžkový pokoj. To samé ale platí v této lokalitě i pro čtyřhvězdičkový hotel, kde za stejné období zaplatí zájemci o dvoulůžkový pokoj rovných 800 Euro, zatímco tříhvězdičkový hotel na Playa del Inglés stojí "jen" 400 Euro.

Hoteliéři čelí obrovské poptávce z tradičních zemí, jako je Velká Británie, Německo či severské země. Je jim tedy poměrně lhostejné, zda je ubytování v těchto velikonočních dnech dostupné pro canarios, kterým pak nezbývá než čekat na možné last minute nabídky.


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist