Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ceny permanentek na novou sezónu vzrostly, zájem je ale obrovský

27. 6. 2015

stadion-ud-lpa.jpg

Zítra to bude týden, co fotbalisté UD Las Palmas splnili sen všech fanoušků z ostrova Gran Canaria a postoupili do první španělské fotbalové ligy, Primera Divison. Před hráči se tak doslova otevírá "fotbalové nebe" a před fanoušky možnost nejen podpořit svůj tým v boji se španělskou elitou, ale i shlédnout hvězdy typu Messi, Ronaldo a další. 

Jak lakonicky poznamenal prezident klubu UD Las Palmas, Ramírez, být mezi nejlepšími v nejlepší lize světa prostě něco stojí. Reagoval tak na nevoli určité části fanoušků klubu, že došlo k poměrně dramatickému zvýšení cen předpatného, nebo-li permanentek. Vyzval současně fanoušky, aby klub podpořili a zakoupením ročnícho předplatného dali jasně najevo, že si přejí, aby se klub v Primera Division udržel a hrál čestnou rolli. 

A fanoušci svého prezidenta poslechli a tak klubové poklady včera zažily doslova kolaps pod náporem fanoušků, kteří si chtěli zakoupit právo vidět týmy jako je Barcelona, Real Madrid, FC Sevilla či Atlético, včetně jejich největších hvězd. Neohlíželi se na fakt, že ceny permanentek opravdu skokově vzrostly. Například nejlevnější dětské předplatné nebude stát 21, ale rovnou 95 euro. Připlatí si i senioři, mládež, invalidé a nezaměstnaní. Na místo 80 euro zaplatí 195, tedy skoro 2,5 násobek půlvodní ceny. je ale pravda, že s těmito vstupenky se nejvíce podvádělo a slevy se zneužívaly. Nejlevnější permanentka pro dospělého na místo, odkud na stadionu s atletickou dráhou se z fotbalu opravdu bohužel moc nevidí, stojí pro sezónu 2015/2016 bez 5 euro rovných dvěstě, na místo loňských 130 euro. 

Zájem byl ale podle klubu o všechny typy permanentek, včetně těch nejdražších, jejichž cena vyrostla až na 990 euro, což už je srovnatelné s cenou ročního předplatného na barcelonský Camp Nou nebo, pro srovnání s jinou zemí, na londýnský Arsenal. 

Fanoušci jsou od nepaměti 12.hráčem na hřišti a horkokrevných "amarillos" to platí obzvláště. Tak tedy držme týmu Unión Deportiva a jeho fanouškům v novém roce palce a věřme, že postup po tolika letech (naposledy se hrála první liga v Las Palmas v roce 2001/2002) nebude jen krátkým exkurzem mezi španělskou fotbalovou elitu. 

FOTO

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist