Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čeština a slovenština v Amadores už ve dvou restauracích

23. 6. 2014

 fotografie2510_resize.jpg

Je léto, čas dovolených a mnoho Čechů a Slováků míří na Gran Canaria. Jednou z velmi oblíbených destinací je i umělá pláž s karibským pískem "playa Amadores" (mapa). 

K moři a pláži zde na Gran Canaria patří samozřejmě i restaurace, kterých je na playa Amadores skutečně "neúrekom". A tak jistě návštěvníka ze Slovenska nebo Čech potěší, když se při objednání jídla či pití nemusí snažit o španělštinu, ale vystačí si se svým rodným jazykem. 

fotografie2506_resize.jpg

A takové restaurace jsou na Amadores hned dvě. Ta první se jmenuje Anexo La Barca a najdete ji uprostřed pláže, hned vpravo, když sejdete ze schodů doprostřed pláže. S obsluhou se v pohodě domluvíte slovensky, i když Martin, se kterým jsme se bavili, je na ostrově již řadu let, na jeho slovenštině to není skoro ani poznat :-). Ceny příjemné, velké pivo (ostatně jako ve všech restauracích kolem) jen za 1,50 euro a z jídel si vybere určitě každý, na jídelním lístku nechybí ani ryby.

fotografie2507_resize.jpg

Druhou restaurací, kde vystačíme s rodným jazykem, je Pilsner Pub, jen pár kroků doprava od La Barca. Český majitel, česká obsluha, české pivo v podobě dobře vychlazené plzně. Sice ne za euro padesát, ale to se dá vcelku pochopit, že české pivo na "kanárech" bude dražší než kanárský Tropical. Ten zde mají také, jako všude jinde, za 1,50 euro, konkurenční boj restauratérů stlačil cenu piva skutečně na minimum. K jídlo dostaneme vše co hrdlo ráčí, od hot dogu až po skvělá žebra, wifi free je samozřejmostí. 

Takže neváhejte a pokud nejste na dovolené přímo v lokalitě Amadores, využijte k návštěvě této lokality  naši dopravu

fotografie2508_resize.jpg

fotografie2509_resize.jpg

fotografie2504_resize.jpg

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist