Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další podrobnosti k obřímu akváriu v Las Palmas

31. 8. 2014

 akvarium-vedle-cc-el-muelle.jpg

V pátek byly zveřejněny první konkrétní informace k obřímu akváriu „Poema del Mar“, které chce v Las Palmas postavit německá podnikatelská rodina Kiessling. Tato rodina již vlastní podobná zařízení na Tenerife (Loro Park a Siam Park).

Podle plánů bude akvárium sestávat ze tří základních modulů (tropická džungle, kanárská mořská fauna a světový oceán) a umístěno v něm má být  293 živočišných druhů. 

Mezi největší zvířata, které katalog nového akvária obsahuje, jsou manta obrovská, polorejnok křídlatý,  žralok mako a kladivoun obecný. Akvárium dále přivítá i ptáky, plazy, savce, paryby a další. 26 druhů zvířat, umístěných v akváriu, bude z těch na světě ohrožených.

Spotřeba vody za den bude obrovská. Akvárium spotřebuje denně tisíc m3 čerstvé mořské vody a 400 m3 odsolené vody. Otevřeno má být každý den od 10 do 18 hodin a budova má mít rozlohu celkem 8.796 m2 při výšce 19 metrů. Celý pozemek akvária, včetně parkovacích ploch pro 300 aut, bude 18.440 m2.

Nyní bude investor asi měsíc čekat na vyjádření příslušných úřadů. Poté se může přistoupit ke zhotovení detailní dokumentace a výběru dodavatele.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist