Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další požár, tentokrát hořel borový les u Valsequillo

25. 8. 2013

 

pozar-les-valsequillo.jpg

 

Oheň spálil včera odpoledne hektar borovicového lesa a donutil k evakuaci desítky obyvatel lokality známé jako Cross Hoya Saucillo, asi dva kilometry od kráteru Los Marteles. Evakuace byla většinou preventivní kvůli blízkosti plamenů. 

Hasičům, vojáků a dalším složkám záchranného systému se podařilo dostat požár pod kontrolu asi za dvě hodiny po ohlášení. Požár byl zpozorován na jedné z rozhleden, které má na ostrově Ministerstvo životního prostředí včera odpoledne těsně před třetí hodinou. 

Sloup kouře byl vidět až z Las Palmas de Gran Canaria , ale i na dalších místech severního a východního pobřeží ostrova Gran Canaria.

Díky práci více než třiceti lidí, včetně členů Hasičského sboru ze San Mateo a Telde, dále pracovníků životního prostředí, civilní ochrany z Valsequillo a Telde a Guardía Civil, stejně jako díky přítomnosti tří vrtulníků, dvou od životního prostředí a jeden od vlády Kanárských ostrovů, byl oheň lokalizován rychle a pod kontrolou byl krátce před pátou odpolední. 

Při zásahu asistovala i dopravní policie, která přistoupila k uzavření silnice GC-130. Podle prvního ohledání místa požáru byl zničen borový les o výměře jednoho hektaru. Nebyl to ale jediný požár v sobotu na Gran Canaria, v Los Lomos Ajos hořela tráva a kaktusy. 

Více fotek je ZDE


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist