Jdi na obsah Jdi na menu
 


David Silva chce ukončit kariéru v UD Las Palmas

7. 8. 2015

009_resize.jpg

David Silva, španělský fotbalový reprezentant a rodák (8.1.1986) z města na jihu Gran Canaria (Arguineguín) řekl v rozhovoru pro britský „Telegraph“, že by chtěl jednou ukončit kariéru v klubu z hlavního města kanárských ostrovů, Union Deportiva Las Palmas.  

Doslova a do písmene tím uvedl do varu tisíce fanoušků na Gran Canaria, kteří jsou nadšeni z myšlenky, že rodák z Gran Canaria by jednou mohl nosit dres grankanárského fotbalového klubu. Sociální sítě jsou zaplavené fotomontážemi fotografií Silvy s dresem týmu z Las Palmas. 

Silva přestoupil v roce 2010 z FC Valencia do Manchesteru City, kde má smlouvu až do června 2019. Před přestupem do Manchesteru však oblékal dresy týmů jako Eibar, Celta Vigo nebo Valencie B. Svou fotbalovou kariéru začínal v uličkách města Arguineguín a jako první dres nosil týmu UD San Fernando z Maspalomas. Za španělskou reprezentaci nastoupil poprvé v roce 2006. 

K Silvovým největším úspěchům patří zisk titulu anglické Premier League (2012 & 2014), výhra ve španělském poháru (2008) nebo v anglickém poháru (2011). Velký podíl měl i na zisku titulů mistrů světa (2010) a dvakrát mistrů Evropy (2008 & 2012) španělské fotbalové reprezentace. 

V rozhovoru pro Telegraph David Silva řekl : „Fotbal je můž život a žiji pro něj v Anglii a dělám zde práci, kterou mám rád. Jen to počasí by mohlo být trochu lepší. Moje poslední fotbalové přání je hrát za tým UD Las Palmas. I když mi všichni říkají, abych hrál za Real či Barcelonu, tým mého srdce je Las Palmas, klub, kterému jsem fandil od dětských let a který je v mé vlasti. Mým snem je ukončit fotbalovou kariéru v dresu UD Las Palmas“.

Poznámka : David Silva je velký grankanárský patriot a rád a často se do rodného města Arguineguín vrací. Podporuje město finančně, investuje do rozvoje fotbalových mládežnických týmů, je tváří hotelové skupiny ANFI z nedalekého Patalavaca a v neposlední řadě je spolumajitelem hotelu Cordial Mogán ve stejnojmenném přístavu na jihu Gran Canaria. V Arguineguínu má spoustu přátel z dětských let, v nejedné prodejně či baru visí jeho fotografie a není neobvyklé ho každý rok v červnu v Arguineguínu vidět, když zde tráví část své dovolené. Nezbývá než věřit, že UD Las Palmas bude hrát ve španělské Primera División důstojnou roli a David nastoupí v dresu svého milovaného klubu dříve, než na sklonku svých fotbalových let. 

011_resize.jpg

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist