Jdi na obsah Jdi na menu
 


Demonstrace v pátek 27. listopadu za záchranu turismu v okrese Mogán

23. 11. 2020

manifestace-27_11_2020-mogan.jpg

Iniciativa „Zachraňme cestovní ruch v Mogánu“ svolala do ulic města Puerto Rico protestní akci.

Demonstrace se koná tento pátek 27. listopadu 2020 ve 12 hodin. 

Hlavním požadavkem bude navrácení normálních podmínek pro cestovní ruch.

Demonstrace začíná v pravé poledne v části města zvané Motor Grande  u stanice hasičů (MAPA), Průvod půjde po ulici Madrid a dále po avenida Tomás Roca Bosch až na pláž. TRASA. Zde bude přečteno "Prohlášení". 

Carmelo Suárez, mluvčí občanské iniciativy složené z podnikatelů z celého okresu prohlásil, že migrační krize přináší podnikatelům po epidemii Covid-19 „další problém“ a to především umisťováním velkého počtu migrantů v hotelových komplexech v Puerto Rico i Amadores.

 

Suárez upozornil, že některé mezinárodní cestovní kanceláře varovaly, že „všichni hoteliéři, kteří nyní ubytovávají přistěhovalce, budou příští rok vyškrtnuti z katalogů“, což považuje za „velmi špatné pro pověst turistické destinace“ jakou je bezesporu okres Mogán “. To co mělo být ryze humanitární a dočasné řešení se bohužel stalo setrvalým stavem a velmi ubližuje cestovnímu ruchu. 

Suázer se distancuje od politických stran a „bojuje“ výlučně za ochranu práv a zájmů podnikatelů a za záchranu tohoto sektoru, a požaduje řešení migrační krize.

Proto iniciativa vyzvala všechny na Gran Canaria, aby se tento pátek zúčastnili demonstrace „protože 60 až 70% života na ostrově Gran Canaria závisí na turistických oblastech a jejich prosperitě.“ 

Organizátoři vyzvali všechny účastníky, aby striktně dodržovali povinnost nosit masky a aby respektovali všechna bezpečnostní opatření.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Novotný

(Petr, 5. 12. 2020 22:03)

Vzhledem k tomu že na kanárských ostrovech se právě uskutečnil ten nejhorší možný scénář a tím není nic jiného než působení neziskove organizace ( sarah seenotrettung ) primo napojena na ty z řecka a italie....cimz je především z gran canarie definitivni lesbos....a nikdo ani mistni pseudovlada to nezmeni...atraktivita destinace se dostane take na uroven zminivanych ostrovu ve středomoří.....

 

 

 
TOPlist