Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dnes a zítra vysoké vlny, ve čtvrtek déšť

7. 1. 2014

 

aemet-vlny.png

Zdá se, že klidné a příjemné vánoční počasí na Gran Canaria pomalu končí. Tak jako každoročně s koncem první dekády ledna přichází na celém souostroví, a tedy i na Gran Canaria, k postupné změně počasí. V noci se ochlazuje, přicházejí deště a často i silný vítr. 

 

Minulý víkend se na ostrově ochladilo a v některých lokalitách, podle informací na sociálních sítích, dokonce mrzlo. Nyní je pro všechny ostrovy, vyjma jihu Gran Canaria, vyhlášené již druhým dnem žluté nebezpečí (riziko) před vysokými vlnami. Meteoslužba AEMET tuto výstrahu předpokládá až do dnešního večera, pro západní ostrovy ( El Hierro, La Palma a severní část Tenerife ) dokonce vyhlásila oranžový stupeň (vysoké riziko). 

Vysoké vlny hned ve středu večer vystřídá déšť a jak bývá zde zvykem, když prší, tak pořádně. Pro západní provincii, kde hrozí srážky až 15 litrů na metr čtvereční, vyhlásil AEMET pro středu od 21:00 do půlnoci žluté nebezpečí. Deště a bouřky zasáhnou ale i Gran Canaria, jak je vidět na matematickém modelu (ZDE), pršet má celý čtvrtek.  

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist