Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dnes jasno, v neděli bouřky a déšť

17. 10. 2014

p2167292_resize.jpg 

Aktuálně máme v Maspalomas jasno a příjemných 26 stupňů, vane mírný severovýchodní vítr. Takové počasí by podle národní meteorologické agentury AEMET mělo vydržet ale jen do dnešních pozdně odpoledních hodin, potom by od západu měla postupně přicházet bouřková fronta. 

Bouřka, která na ostrovy přichází ze severozápadu a momentálně se nachází nad ostrovem La Palma, zasáhne dnes a zítra zejména západní ostrovy, tedy La Palma, La Gomera a El Hierro. V noci z pátku na sobotu část této bouřkové fronty zasáhne i sever Tenerife, potom se rozpadne. 

Druhá vlna bouřky se dostane nad západní ostrovy v pátek kolem poledne, ale opět se bude postupně rozpadávat, déšť se očekává opět jen na západních ostrovech ve středních nadmořských výškách. 

Třetí a nejsilnější bouřková vlna přijde nad ostrovy v noci ze soboty na neděli a ta zasáhne podle předpovědi již i celý ostrov Gran Canaria. Zatímco třeba na La Palma anebo na severu Tenerife může napršet až 20 mm na m2, na Gran Canaria očekáváme "jen" kolem 6-8 milimetrů. 

Počasí by se mělo postupně od pondělí ráno uklidňovat. Více informací najdete na našem webu v sekci Gran Canaria - aktuální počasí, výhled deště včetně množství srážek potom pod druhým odkazem "Satelitní snímky aktuální počasí na ostrovech - ZDE nebo ZDE". Pokud kliknete na "druhé" ZDE, můžete si navolit "lluvia" tedy déšť a simulovat si vývoj podle časové osy vlevo. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist