Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dobrá zpráva pro kanárské ostrovy - ani Maroko nenašlo v oceánu zásoby ropy

14. 5. 2018

151.jpg

Jsou to přibližně tři roky, co utichly vášně kolem záměru madridské vlády těžit ropu u břehů kanárských ostrvů, o problematice jsme informovali v článcích "Repsol zahájil dnes ráno zkušební vrty" a nebo  "Repsol neuspěl v hledání ropy".

Tentokrát, k velké nelibosti představitelů a obyvatel kanárské autonomie, ohlásila záměr těžit ropu marocká vláda, které na podzim loňského roku pověřila italskou společnost ENI provedením zkušebních vrtů.

Po získání příslušných povolení zahájily ropné plošiny v polovině března práce pod hladinou oceánu mezi Marokem a Kanárskými ostrovy, naštěstí bez úspěchu. Italský ropný gigant ENI byl nyní nucen konstatovat, že vyjma zvýšené seismické aktivity nebylo nalezeno zcela nic. A ropné plošiny se tak vrátily do přístavu v Las Palmas, odkud na svou misi vypluly.

Chce se věřit, že se jedná o definitivně poslední pokus člověka riskovat zničení vzácného ekosystému v pobřežních vodách na severovýchod od kanárských ostrovů a případnou ropnou havárií riskovat krach všech turistických aktivit na těchto nádherných ostrovech v Atlantiku. Velké díky patří i ekologické společnosti BEN MAGEC z kanárských ostrovů. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist