Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dokončení obchvatu Las Palmas již nic nestojí v cestě

3. 9. 2016

 obchvat-lpa.jpg

Poslední překážka pro dokončení trasy obchvatu hlavního města Gran Canaria již neexistuje. Vyvlastňování nemovitosti, která bránila postupu prací, již bylo dokončeno. Nový úsek ve směru Las Palmas - Arucas by měl být dokončen začátkem listopadu.

Ministerstvo veřejných prací a dopravy vlády Kanárských ostrovů začalo v pátek demolici budovy nacházející se v obci Lomo Grande (Arucas). Budova bránila dokončení čtvrté části etapy obchvatu  hlavního města - MAPA

Ornella Chacón, ministryně veřejných prací a regionální dopravy, včera navštívila oblast, kde se nyní soustředí všechny práce na dokončení této fáze obchvatu. Uvedla, že otevření dvou jízdních pruhů ve směru Las Palmas - Arucas "je nyní prioritním cílem" a že "obchvat zlepší zásadním způsobem dopravu na severu ostrova".

Částečné otevření obchvatu hlavního města proběhlo již 4. srpna, kdy se pro řidiče uvolnily dva pruhy z Arucas do Las Palmas.

Stavba je financována na základě dohody mezi kanárskou vládou a radou ostrova Gran Canaria. Současný rozpočet obchvatu je 115,058,379.31 eur.

Chybějící úsek v délce asi 4,5 kilometru má být dokončen v listopadu. Stavbařům pak zbydou již jen dva kilometry silnice k propojení s obchvatu s dálnicí GC-2.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist