Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dokončení opravy GC-550 se blíží

6. 10. 2012

 gc-550-obras.jpg

Silnice GC-550 (mapa) spojující Aguimes a Santa Lucia přes obec Temisas, patřila vždy k silnicím na Gran Canaria, které byly velice nebezpečné a to díky prudkým stoupáním, mnoha nebezpečným zatáčkám, úzkému profilu. 
 
Práce na opravách silnice, tedy na jejím rozšíření, narovnání řady zatáček spolu s vynuceným odstřelem skal, vybetonování krajnic a postavení opěrných zdí se silnými svodidly, bránícími pádům do propastí, začaly z popudu vlády Gran Canaria již v roce 2010. Rozpočet přesáhl 2,6 miliónů euro a byl naplňován i přes různá protikrizová úsporná opatření. Přesto se však práce protáhly a nemožnost využívat silnici způsobovala a způsobuje obyvatelům hlavně obce Temisas velké problémy. I školáci si „stěžují“, neboť cesta do školy v Aguimes je pro ně nyní o více než hodinu delší.
 
Termín dokončení se již několikrát odkládal a posouval, poslední termín v září 2013 také nebude splněn. Stavební firma Matías Marrero Construcciones y Obras dala na srozuměnou, že nejbližší možný termín je konec října letošního roku.

 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist