Jdi na obsah Jdi na menu
 


FARO 2 chátrá a čeká na investora

29. 1. 2014

p1175042_resize.jpg

Ten, kdo pamatuje obchodní centrum FARO 2 v Campo International v Maspalomas (mapa) v dobách jeho největší slávy v devadesátých letech, by se dnes asi podivil. Centrum, dříve plné butiků, obchodů, barů, restaurací ať klasických nebo fastfoodového stylu, je dnes spíše rájem pro bezdomovce, zejména pak v horní části "šneku". 

Není to ani dva roky, co centrum změnilo majitele. Společnost Lopésan, která objekt koupila, prezentovala hned v úvodu velké plány - na vedlejším volném pozemku vystavět známý španělský obchodní dům El Corte Inglés a samotné FARO 2  přestavět na zčásti parkovací dům a zčásti na obchodní prostory, určené pro velký potravinový market a restaurace s bary. 

Se stavebními povoleními to však na jihu Gran Canaria není vůbec jednoduché, existuje velká konkurence co se plánů výstaveb týká a do všeho zasahuje i ostrovní vláda a radnice v San Bartolomé. Společnosti Lopesan se tak nedaří příslušná povolení získat, se svými požadavky se musí dokonce obracet na soud a tak osud shopping centra FARO 2 je hodně nejistý. 

Obchodníci to vycítili a přesunuli se do turisticky lukrativnějších zón v Meloneras, navíc celá oblast kolem FARO 2 již dávno není turistická a tak obchody a restaurace, cílící i svými cenami na turisty, postupně přicházely o klientelu. 

Dnes je obsazena již jen spodní část centra, dvě restaurace, prodejna SPAR a dva bary lákají návštěvníky z okolí na nečekaně levné jídlo a sportovní přenosy. Horní část centra je uzavřena, zřejmě se stala útočištěm pro bezdomovce. Stavební stav objektu je čím dál horší a procházka vnitřní částí je dnes bez ochranné přilby více méně riskantní. Ještě, že se město stará alespoň o okolní zeleň. 

fotografie1694_resize.jpg

fotografie1695_resize.jpg

fotografie1697_resize.jpg


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist