Jdi na obsah Jdi na menu
 


Fatagu čeká o víkendu meruňková fiesta

30. 6. 2023

fiesta-fataga.jpeg

Jedno z nejmalebnějších měst v okrese San Bartolomé se připravuje na svůj velký víkend. 

Tak jako každý rok i letos začátkem července do Fatagy "dorazí" meruňkový festival (Fiesta de Albaricoque). Již od minulé soboty se ulice města zdobí na oslavu velkého víkendu. Od téže středy si obyvatelé i návštěvníci mohou užívat různé aktivity, které skončí až v neděli pozdě večer.

Fataga je město ležící 16 km severně od Maspalomas, na silnici GC-60 a hlavní turistické trase Gran Canaria ve stejnojmenném údolí. Jeho monumentální svahy a vysoké hory nad malou vesničkou a zeleným údolím uchvátí každého návštěvníka.

Zítra, v sobotu 1. července, začíná hlavní program oslav. Všichni se těší na pouť, kde si budou užívat kanárské zvyky a obléknou si to nejlepší kanárské lidové oblečení. Romería startuje v 19 hodin u hřbitova a končí na náměstí. Od půlnoci je plánovaná veselice. Ta má zvláštní kouzlo večera s obyvateli vesničky a návštěvníky, kde vládne kanárská hudba, kanárská jídla a typická výborná kanárská nálada. Program končí až nad ránem. To se prostě musí zažít. 

Program oslav je ke stažení ZDE

Upozorňujeme návštěvníky, že v obci jsou omezená místa pro parkování, doporučujeme tedy přijet dříve. 

Návštěvníky, ale i projíždějící turisty i domácí také upozorňujeme, že průjezd obcí a tedy údolím po silnici GC-60 mezi San Fernando a San Bartolomé de Tirajana bude uzavřen od sobotních 18 hodin až do 04:30 hodin následujícího dne, tedy do neděle 2.7.2023. Objízdná trasa vede z horské obce San Bartolomé přes Santa Lucia a dále přes Vecindario. 

Dotčena bude i autobusová doprava na lince č. 18 Faro de Maspalomas – Tejeda, více informací o změně trasy linky č. 18 najdete ZDE

Zajímáte se kanárské poutě? Program většiny z nich naleznete ZDE

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist