Jdi na obsah Jdi na menu
 


FIA Mistrovství Evropy 2016 v rally začne na Gran Canaria

31. 1. 2016

rally-2016.jpg

Včera přišla z FIA výborná zpráva, tedy alespoň pro motoristické příznivce na kanárských ostrovech. Rally Liepaja v Lotyšsku, která měla být prvním závodem nového ročníku ME, je zrušená. Včerejší předběžná informace o možném zrušení první soutěže ME 2016 se tak bohužel potvrdila. Mistrovství Evropy začne v březnu na Kanárských ostrovech, přesněji na ostrově Gran Canaria.

40.ročník Rally Islas Canarias El Corte Inglés se tak stal oficiálně prvním závodem letošního ME. Lhůta pro registraci je otevřená až do 23. února ve 20:00 hod., teprve poté bude jasné, kdo ze závodních týmů bude vážit dlouhou cestu do "Afriky" s cílem získat první body. 

Organizátoři 40.ročníku Rally Islas Canarias El Corte Inglés již odhalili několik podrobností z programu, který bude více než zajímavý. Tak například kvalifikace se pojede v oblasti Cenobio de Valerón (3,57 km). Detaily etapy dne 10.3., která se pojede v Las Palmas, ještě nejsou známy, ví se ale, že nejvíce práce budou mít posádky v pátek, 11.3.2016.

V tento den se pojede 24,73 km v kopcovité oblasti města Moya,  kde bude zřejmě divácky nejvíce atraktivní rychlý a technický výstup do městečka Fontanales. Pokračovat se bude v okolí Tejeda (15.1 km) a na závěr přijde na řadu trať o délce 14,5 kilometrů v oblasti Santa Lucía, kde by se pro tento den mělo vše uzavřít kolem půl šesté večer.

Sobotní program bude plný přejezdů, divácky velmi populárních. Nejprve posádky změří síly na trati v okolí města Ingenio (22,84 km), velmi zajímavá bude zejména oblast Cazadores, poté bude následovat Gáldar (13,97 km) a celá rally se uzavře etapou Valleseco (15,45 km) s finální metou ve vesničce Lanzarote.  

Program Mistrovství Evropy je, včetně české Barum rally, prozatím takovýto : 

11-13 březen Rally Islas Canarias (asphalt)
7-9 duben Circuit of Ireland Rally (Northern Ireland, asphalt) (J)
6-8 květen SEAJETS Acropolis Rally (Greece, gravel) 
2-4 červen SATA Rallye Açores (Portugal, gravel) (J)
23-25 červen Kenotek by CID LINES Ypres Rally (Belgium, asphalt) (J)
15-17 červenec auto24 Rally Estonia (gravel) (J)
5-7 srpen Rajd Rzeszowski (Poland, asphalt)
26-28 srpen Barum Czech Rally Zlín (Czech Republic, asphalt) (J)
24-25 září Cyprus Rally (gravel/asphalt)

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist