Jdi na obsah Jdi na menu
 


Flyboarding dorazil na Gran Canaria

26. 8. 2013

fly-board-taurito.jpg

Představte si, že pod nohami máte výkon 185 koní – a ten řídíte jen svým tělem. Instruktor přidává plyn na vodním skútru. Voda se žene tryskami a adrenalin zase vašimi žilami. Pak lehce napnete nárty, flyboard vás tlačí z vody ven a... voilà! Už letíte. Je to jako na snowboardu: akorát se vznášíte několik metrů nad vodou. Kdo nezažil, nepochopí. Tak popisuje flyboarding server zazitky.cz.  

Vodní skútr je prakticky nejdůležitější součást Flyboardingu. Ten řídí zkušený řidič a následuje Vás na celé Vaší dobrodružné cestě. Vodní skútr díky tryskovému motoru vhání vodu vysokou rychlostí do připojené trubice, která ústí ve spodní části flyboardu a ručních řiditel. Voda díky své rychlosti má dostatečný vztlak na to, aby člověka na flyboardu vynesla několik metrů nad hladinu a tam jej i udržela.

Flyboarding díky svému principu rychlého vhánění vody do trubic umožňuje zcela jedinečný pohyb, který nezažijte v žádném adrenalinovém sportu. Umožňuje Vám pohybovat se velkou rychlostí pod vodou i nad ní a užívat si tohle několikametrové plachtění, velmi podobné tomu, které můžete pozorovat u delfínů.

Samozřejmě, než se Vám podaří dosáhnout stejně elegantního pohybu, bude to nějakou chvíli trvat. Na flyboard si ale rychle zvyknete a pochopíte, jak ho ovládat, a v tu chvíli začne ta pravá zábava. Zábava, při které pokoříte hranice, o kterých jste dosud nevěděli, že vůbec existují.

Flyboarding, vynález americké armády, už dorazil i na Gran Canaria. Společnost AguaSport nabízí zájemcům tento zážitek na pláži Taurito v oblasti Mogán (mapa). Video z Taurita sice není k dispozici, ale malá ukázka z Čech myslím taky postačí. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Flyboard

(Bohdan Skot, 7. 9. 2021 17:55)

Dobrý den. Chci se zeptat, jestli nemáte zkušenosti s tímto "kurzem" flyboardingu https://coolzazitky.cz/adrenalin-ve-vode/2768-flyboarding.html přemýšlím, že ho zakoupím svému synovci. Předem díky.

 

 

 
TOPlist