Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pláže La Garita, Melenara a Salinetas se v pátek otevřou pro veřejnost

10. 11. 2015

playas-garita.jpg

V pátek to budou přesně 3 týdny, co město Telde a jeho okolí na Gran Canaria prožilo doslova apokalypsu (informovali jsme ZDE). V důsledku velmi silných dešťů tekly ulicemi města řeky vody a pláže na pobřeží byly smeteny přívaly a zaplaveny nejen odpadky, ale také například auty. Živel napáchal škody za více než 20 milionů euro (více info ZDE). 

Život v samotném městě Telde se do normálu vrátil poměrně brzy, i když v důsledku váznoucí finanční pomoci se některé poškozené stavby budou opravovat za hodně dlouho. Tento pátek se však otevřou pro obyvatele Telde a přilehlých obcí pláže Salinetas, Melenara a La Garita, tři z nejvíce postižených pláží, zpustošených přívaly vody. Otevření pláží včera oznámil radní Álvaro Monzón.

Radnice se starala, aby tyto tři zátoky, nejnavštěvovanější z pobřeží obce, byly otevřené co nejdříve. Nejprve však bylo nutné pomocí bagrů a další doprovodné techniky odstranit nánosy bahna a odpadků, které doslova zavalily kanály, kterými voda z přívalových lijáků proudila do moře. Potom bylo nutné zahrnout koryta, která si vyhloubila v písečném profilu pláží prudce tekoucí voda z přívalových dešťů.

Pláže, podle radního  Álvaro Monzón budou otevřeny tento pátek, i když jen částečně, bez některých služeb. Občané, kteří půjdou trávit volný čas k moři, se budou zatím muset zatím obejít bez sprch a zařízení na omývání nohou. Otevřeno jistě nebudou mít také všechny restaurace a bary. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist