Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria přišla o další velkou investici

23. 6. 2013

 

apartamentos-carmen.jpg

Jih Gran Canaria přišel o další velkou stavební investici, která mohla přinést nová hotelová lůžka a práci desítkám lidí.

Pětihvězdičkový hotel Asgard, který měl vyrůst na místě stávajícího aparthotelu Carmen na Playa del Inglés v souladu s Plánem modernizace San Bartolomé de Tirajana, se bude definitivně stavět na Playa de las Américas, v Adeje (Tenerife) v kategorii pět hvězdiček plus. 

Investice ve výši 35 miliónů euro tak přechází z Gran Canaria na ostrov Tenerife. Je to jen pár týdnů po té, co se řetězec RIU rozhodl zrušit výstavbu nového hotelu na místě stávajícího RIU Maspalomas Oasis. Tato téměř 50 miliónová investice se také stěhovala na Tenerife, tentokrát díky rozhodnutí vlády Gran Canaria o prohášení celé oblasti historicko-památkovou rezervací (BIC).

První myšlenky na rekonstrukci aparthotelu Carmen se objevily začátkem roku 2012, kdy investor chtěl odkoupit hotel od německých vlastníků, kteří hotel vystavěli v roce 1972. Záměrem byla demolice hotelu a nová výstavba s kapacitou 100 pokojů v kategorii 5 hvězdiček. 

Podle původních plánů měly být práce zahájeny po skončení zimní sezóny v březnu 2013 a hotel měl být slavnostně otevřen v listopadu 2014. Neshody mezi investorem a vlastníkem však způsobily, že investor se rohodl postavit stejný hotel na Playa de la Américas na Tenerife. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist