Jdi na obsah Jdi na menu
 


Velmi smutná zpráva - členové posádky vrtulníku SAR jsou po smrti

29. 10. 2015

superpuma-sar.jpg

Již několik dní s napětím sledujeme práci záchranářů u afrických břehů, kteří pátrali po posádce vrtulníku jednotky SAR z letecké základy Gando (Gran Canaria). O vývoji jsme pravidelně informovali v belskových zprávách.

Dnes zveřejnilo španělské ministerstvo obrany zprávu nejsmutnější. Pracovníci záchranných týmů nalezli tři těla bez známek života uvnitř kabiny ztroskotaného vrtulníku Superpuma (SAR). 

Ministerstvo obrany oznámilo, že nález těl oznámilo rodinám zesnulých vojáků, španělskému králi a ministerskému předsedovi. 

Dnes krátce po 19.hodině oznámilo ministerstvo obrany, že i přes nepříznivé povětrnostní podmínky se podařilo potápěčům nalézt místo ztroskotání vrtulníku SAR. Ten byl nezvěstný od 22.10.2015. Záchranáři nalezli v kabině havarovaného vrtulníku tři těla. Oznámil to ministr obrany Pedro Morenés v tiskové zprávě ze základny Gando.

Posádku vrtulníku Superpuma tvořili kapitán José Morales, poručík Saúl López Quesada a seržant Jhonander Ojeda. 

Ministr dále sdělil, že kvůli stavu moře a vysokým vlnám je nyní prioritou zajistit bezpečnost zasahujících záchranářů. Vyzvednout trosky vrtulníku je nyní takřka nemožné.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist