Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria žádá Madrid, aby přispěl 11 milionů na promenádu z ANFI do Arguineguín

18. 4. 2017

 plaz-costa-alegre.jpg

Ostrovní vláda Gran Canaria žádá naléhavě centrální vládu v Madridu, aby poskytla 11 milionů euro na promenádu mezi pláží Las Marañuelas a komplexem Anfi, v okrese Mogán.

Úsek v délce 2,5 kilometrů (mapa) je již dvacet let neprůchozí a je plný velkých betonových desek, neupravených ploch a přírodních "bazénů".

Cabildo de Gran Canaria oficiálně vyzve vládu Španělska, aby do rozpočtu státu na rok 2017 zahrnula částku 11 milionů nezbytnou na dostavbu promenády spojující Marañuelas a Anfi. Na dostavbu této promenády čekají turisté i obyvatelé již více než 20 let. Promenáda ze směru od ANFI končí u hotelu Servatur Green Beach a další úseky nejsou spojené.

Celá promenáda nebyla, vyjma malého úseku u pláže Costa Alegre (titulní foto) dokončena z důvodu nedostatku financí, podle projektu je nezbytná částka 11 milionů euro. Úsek kolem pláže Costa Alegre, jediný dokončený, však stál jen půl milionů euro, tedy částku zcela marginální v porovnání s celým rozpočtem. 

Jihozápadní pobřeží ostrova Gran Canaria je velmi důležité pro turistický ruch, zejména s ohledem na bouřlivý nárůst turistů, přijíždějících na ostrov v posledních letech. Propojení pláže Las Marañuelas a turistického letoviska Anfi přispěje i k bezpečnosti turistů, kteří nebudou nuceni tento úsek chodit podél frekventované silnice. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist