Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canaria získala 15 modrých vlajek za čistotu pláží

10. 5. 2017

 la-playa-de-maspalomas-en-gran-canaria2.jpg

Již po třicáté se rozdělovaly modré vlajky za čistotu pláží a přístavů a Gran Canaria samozřejmě při tom nemohla chybět. Vždyť na tomto ostrově se nachází jedna pláž, která od roku 1988 nikdy při udílení nechyběla a vlajku vždy získala - pláž El Inglés v Maspalomas.

Gran Canaria letos získala 15 vlajek za čistotu pláží a přístavů, z toho 9 z nich se nachází na jihu ostrova.

Z oceněných pláží na jihu Gran Canaria to jsou : pláže San Agustin, Maspalomas, Meloneras a zmiňovaná Playa del Inglés v okrese San Bartolomé, a pláže Amadores, Playa de Mogán a Patalavaca v okrese Mogán. Z přístavů pak Pasito Blanco v okrese San Bartolomé a přístav v Mogán ve stejnojmenném okrese.

Dále na Gran Canaria ocenění získaly pláže : Las Canteras (Las Palmas), Sardina (Gáldar), El Puertillo (Arucas), Los Charcones (Arucas), Playa de Arinaga (Agüimes), La Garita (Telde), Hoya del Pozo (Telde) a Salinetas (Telde).

Celkově bylo na Kanárských ostrovech uděleno v kategorii pláží a přístavů 54 modrých vlajek, která označují vynikající kvalitu vody a čistotu pláží, spolu s vysokým standardem bezpečnosti koupajících.

V pomyslné tabulce Kanárských ostrovů zvítězila Gran Canaria s 15 oceněnými plážemi, na druhém místě je Tenerife (12), na třetím Fuerteventura (8) následována Lanzarote (5), La Palma (5), La Gomera (2) a El Hierro (1).

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist