Jdi na obsah Jdi na menu
 


Gran Canarii čeká až do neděle pořádné horko

4. 8. 2016

 ola-de-calor.jpg

Ode dnešního dne až do neděle budou na ostrově Gran Canaria panovat vysoké teploty. Meteorologové očekávají v některých oblastech ostrova až 37 stupňů Celsia. Vedro má být zejména ve středních polohách a lokalitách, situovaných na jih. 

Ministerstvo zdravotnictví Kanárské vlády a Státní meteorologická agentura (AEMET) vydali ve středu varování druhého stupně - tzv. oranžové, pro konec tohoto týdne, tedy od čtvrtka až do neděle.

Mimořádné varování pak platí pro okresy Agaete, Agüimes, Gáldar, Ingenio a San Bartolomé de Tirajana, kam patří i turistická oblast Maspalomas. 

Změna teplot v nejbližších dnech bude mít vliv i na noční teploty, které podle Ministerstva zdravotnictví můžou rušit odpočinek a noční regeneraci těla, které trpí akumulovaným teplem během dne. Aby se tomu zabránilo, ministerstvo vydalo doporučení důkladně větrat místnosti, aby se předešlo saunovému efektu. Je nutné využívat pro správnou ventilaci a výměnu vzduchu ventilátory a pokud je to možné, především v noci, chladící zařízení.

Samozřejmostí je upozornění nevystavovat se, zejména v čase od 12 do 16 hodin, přímému slunečnímu záření, používat pokrývky hlavy, opalovací krémy s faktorem minimálně 30 a přijímat dostatečné množství tekutin a vyhnout se nápojům obsahujícím kofein a alkohol. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist