Jdi na obsah Jdi na menu
 


Guardia Civil zatkla viníky tří požárů - hrozí jim až 5 let

28. 8. 2013

pozar-hory.jpg

Gurdia Civil zatkla tři muže, podezřelé ze založení požárů, které vznikly na Gran Canaria 25. června, 5. července a 24. srpna letošního roku. Všichni byli obviněni z nedbalostního trestného činu. 

V prohlášení Guardia Civil se uvádí, že kvůli požáru dne 25. června v oblasti Cruz de Tejeda, kdy došlo ke zničení plochy 7 tisíc m2, byl zatčen zaměstnanec majitele trafostanice, kde požár vznikl. Zadržený je zodpovědný za udržování stanice. Gurdía Civil zjistila, že k požáru došlo kvůli porušení bezpečnostních předpisů, což vedlo ke zkratu na vysokém napětí. 

Požár ze dne 5. července, k němuž došlo v obci Tejeda, v oblasti v blízkosti Roque Bentayga a který poškodil 2,5 ha pastvin a lesů, zavinil podle Guardia Civil muž, který v nezkolaudované dílně používal pracovní nástroj na řezání kovových trubek. Muž neoprávněně změnil způsob užívání budovy v chráněné krajinné oblasti.

Poslední požár, ze dne 24. srpna, k němuž došlo v obci Valsequillo, v oblasti známé jako Hoya de la Cruz, zavinil muž, který nedodržel všechna bezpečnostní opatření při svařování. 

Založení lesních požárů, jako nedbalostní trestný čin, je potrestáno odnětím svobody na jeden rok až pět let s možnou pokutou a povinnou náhradou způsobené škody.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist