Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hluková vyhláška má zakázat i noční provoz klimatizací

27. 3. 2013

 

 

fotografie0597_resize.jpg

 

Radnice v San Bartolomé de Tirajana projednává dnes vyhlášku o omezení hluku na veřejných prostranstvích. Podle prvních zpráv by se měla původní vyhláška z roku 2002 výrazně zpřísnit. 

 

Vyhláška by se měla dotknout především diskoték a nočních podniků. Zvlášť silně bude vyhláškou postižena celá oblast shopping centra Yumbo a lokalita Plaza Maspalomas.Před vyhláškou nebudou ochráněny ani soukromé párty či byty. 
 

Vyhláška stanoví také přesně dobu, po kterou je možné bez omezení provádět stavební práce. Nově bude určeno, že opravy, stavení práce  a to včetně drobných oprav bytů budou povoleny od pondělí do pátku od 8 do 20 hodin.

Dále bude přesně stanoven zákaz používání nástrojů, přístrojů, ventilačních a klimatizačních zařízení o víkendech mezi 23 hodinou večerní a osmou hodinou ranní.

Nová vyhláška by, podle dosud známého návrhu, měla rozdělovat porušení nařízení na lehké, střední a těžké s tím, že přiměřeně budou odstupňovány i pokuty od 1.500 do 15.000 euro. 

Nejdůležitějším prvkem je povinná instalace tzv. hlukových omezovačů v podnicích, vyjmenovaných vyhláškou. Omezovače budou spojeny s místní policií. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist