Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hotel Santa Catalina, kde spal i Sir Churchill, slaví 125 let

13. 11. 2015

044_resize.jpg

Jedna z nejvýznamnjších architektonických památek kanárských ostrovů a hlavního města Las Palmas, Hotel Santa Catalina, slaví úctyhodných 125 let od svého otevření. Stalo se tak v roce 1890, kdy budova, navržená britským architektem James Maclarenem, otevřela své dveře pro první návštěvníky.

Hotel Santa Catalina je samozřejmě i nejstarším hotelem na kanárských ostrovech. A jeho exkluzivní postavení mezi všemi hotely dokládá i seznam hostů, mezi které patří takoví velikáni světových dějin, jako například Sir Winston ChurchillMaria CallasAgatha Christie,Gregory Peckprinc Charles, řada předsedů vlád a hlav států, včetně španělských premiérů Felipe GonzálezJosé María Aznar a španělské královské rodiny nebo prezidenta Číny.

Hotel Santa Catalina leží ve čtvrti Ciudad Jardín, kterou projektoval známý představitel architektonického racionalismu na Kanárských ostrovech, Miguel Martín-Fernández de la Torre. Jedná se o rezidenční čtvrť v centru města Las Palmas, mezi částmi Arenales a Alcaravaneras. Je to jedna z nejklidnější částí města, s velkými zelenými plochami pro rekreaci, mezi nimiž vynikají parky Doramas a pak Romano.

Nedílnou součástí stávajícího komplexu hotelu Santa Catalina je i Pueblo Canario, který zahrnuje muzeum grankanárského umělce Néstor Martín-Fernández de la Torre

FOTO z oslav 125. výročí otevření hotelu. 

FOTO hotelu a okolí. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist