Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrabě de la Vega brání hotel Riu Oasis Maspalomas

18. 11. 2012

riuoasis.jpg

Slova hraběte de la Vega Grande, Alejandro del Castillo, žádajícího zabránit demolici hotelu RIU Maspalomas Oasis, nenašla žádnou oporu u federace zaměstnavatelů v pohostinství a cestovním ruchu.

Zdá se, že plánovaná demolice této ikony Maspalomas budí stále více a více emocí. Hotel má být od 1.4.2013 odstaven z provozu, demolován a uvolnit místo pro nový, moderní pětihvězdičkový hotel stejného řetězce. V rámci výstavby hotelu má být zbořeno i přilehlé obchodní centrum Oasis a realizována stavba promenády, která propojí promenádu u majáku s promenádou u rybníka La Charca.

„Budova je zastaralá a nevyhovuje moderním trendům“, řekl prezident asociace Fernando Fraile.

"Je logické, že Riu se rozhodl pro toto rozhodnutí, pokud technické zprávy a průzkumy prováděné v hotelu říkají, že nemá cenu investovat do opravy budovy, která nemá budoucnost." 

"Dovedu si představit, že pokud by tato společnost mohla ušetřit určité množství peněz, tak by budovu rekonstruovala, jako tomu bylo v jiných lokalitách, ale jsem si jistý, že to není efektivní způsob řešení“, řekl  předseda FEHT.

 "Musíme si uvědomit, že to není muzeum, ani katedrála, ale budova průmyslového charakteru sloužící cestovnímu ruchu, která je zastaralá a že jeho majitel chce, aby se přizpůsobila novým požadavkům a konstrukčním možnostem, které umožňují postavit moderní budovu na mnoho let a vytvářet tak zisk“, dodal prezident.

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist