Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hrozí lesní požáry, je zákaz rozdělávání ohňů a grilování

14. 7. 2017

 pozar-gc.jpg

Zvýšené riziko lesních požárů v důsledku vysokých teplot a suchého vzduchu vyvolalo vydání zákazu rozdělávání otevřeného ohně a grilování ve venkovských oblastech okresu San Bartolomé. 

Vzhledem ke zvýšenému riziku lesních požárů v letních měsících je až do 30. září zakázáno rozdělávání ohňů, grilování, ale také sváření či používání rozbrušovacích (flex) zařízení. Stejně tak provádění všech dalších činností, které mohou způsobit požár.

Kanářany tolik oblíbené grilování je zakázáno i v oblasti Llanos de la Pez a je povoleno pouze v zóně Los Almendros a Morro de Santiago. Tato zařízení jsou na rizika požáru připravena. 

Majitelé venkovských usedlostí mají také za povinnost oddělit své nemovitosti od okolních luk či polí 15 až 30 metrů širokým bezpečnostním koridorem. Z těchto pruhů musí být odstraněna vegetace, aby se zabránilo případnému rozšíření požáru k obydlím.

K největšímu požáru posledních desetiletí na Gran Canaria došlo v roce 2007, kdy hořelo postupně na čtyřech místech od 26. července do poloviny srpna 2007. Podle zdrojů z ministerstva životního prostředí vlády Kanárských ostrovů shořelo na Gran Canaria přibližně 20.000 hektarů. Nejvíce postižené oblasti byly obce La Aldea de San Nicolás, Tejeda, San Bartolomé de Tirajana, St. Lucia, St. Brigida a Mogan. Největší oheň na Gran Canaria v roce 2007 byl způsoben lesním hlídačem, který se později přiznal. 

Oheň na Gran Canaria zpostošil také zoologickou zahradu Palmitos Park, kde uhořelo několik stovek zvířat. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist