Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hurikán má lidskou oběť

5. 3. 2013

 

boure-tejeda.jpg

Nepříznivé počasí, které svíralo celé kanárské ostrovy v uplynulých dvou dnech, pomalu ustupuje. V Maspalomas aktuálně sice ještě silně fouká, ale zpoza mraků se již derou první sluneční paprsky. 

Tropická bouře s charakterickými rysy hurikánu přinesla nejen vítr o rychlosti více než 130 km/hodinu, ale také velmi intenzivní déšť, díky kterému v horských oblastech ostrovů docházelo k sesuvům půdy a uvolňování balvanů ze skalních masivů. Ti, kdo znají například Gran Canaria tak vědí, že skoro po každém dešti jsou silnice, kde okolní skály nejsou zajištěny sítěmi, plné kamenů a hlíny.

Velmi tragicky skončil na ostrově La Gomera právě pád jednoho z balvaný, který velmi vážně zranil německou turistku (26 let) na hlavě. I přes rychlou pomoc, v rámci možností při nepříznivém počasí, se ji nepodařilo zachránit a po převozu do nemocnice svému zranění podlehla.

Včera večer zmírnila vláda ohlášený stupeň ohrožení a také meteoinstitut AEMET snížil stupeň nebezpečí z "červeného" na oranžový, protože na řadě míst souostroví stále fouká rychlostí výrazně přes 100 km/hodinu. 

Dnes se opět otevřou všechny školy, které včera v důsledku nepřízně počasí uzavřela vláda.

Také se obnovuje letecký a námořní provoz. Trajektová společnost Fred Olsen po včerejším úplném zastavení dopravy dnes vypravuje první lodě.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist