Jdi na obsah Jdi na menu
 


Iberia omezí zavazadla

5. 9. 2013

 

iberia-letadlo.jpg

Španělská letecká spoelčnost Iberia zavádí pro posílení konkurensceschopnosti nové tarify pro cestování bez zavazadel.

 

To co je u jiných aerolinek jako Ryanair platné již delší dobu, zavádí pro své cestující Iberia od 7.9.2013 pro lety na Kanáry a Baleáry. 

Iberia si tímto slibuje přiblížení se cenám konkurence. Zvýhodněny budou ceny letenek, kdy cestující neodbaví žádné zavazadlo a vezmou si sebou jenom zavazadlo kabinové.

I zde však dojde ke změně. Iberia byla dosud co se týká velikosti a váhy kabinových zavazadel velmi benevolentní. Nyní se však časy mění a do kabiny směr kanárské ostrovy si bude možné vzít jen zavazadlo o velikosti 56 x 45 x 25 cm. Pro zajímavost u společnosti Ryanair je to 55 x 40 x 20 cm. 

Nově tedy budou mít cestující u Iberia volby dalších kategorií letenek. Ke stávajícím tarifům přibude „Basic“, něco na způsob low costových společností, tedy cestování pouze s malým kabinovým zavazadlem a bez možnosti volby sedačky, storna letu a změny dne letu. 

Další varianta „Classic“ obsahuje jako předtím volné zavazadlo do zavazadlového prostoru a cestující si mohou vybrat místo v letadle.

V tarifu „Flexible“mohou cestující nad  možnosti varianty  „Classic“  ještě navíc měnit data svých letů. Novinkou u této kategorie je prioritní boarding.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist