Jdi na obsah Jdi na menu
 


Investoři z Ruska plánují velkou investici

13. 1. 2013

 

costa-afotunada.jpg

Skupina ruských investorů, která se účastní v projektu Costa Afortunada, chce v jednom ze čtyř plánovaných hotelů v oblasti Tarajalillo otevřít casino. 

Zájmová oblast projektu, na kterém se mají účastnit i němečtí investoři, se nachází mezi dálnicí GC-1 a starou silnicí GC-500, to vše těsně před San Augustin při příjezdu na jih od letiště. Společně se čtyřmi hotely a komplexem bungalovů plánují investoři i golfové hřiště. Podle jejich vyjádření jsou jednání s majitelem pozemků, rodinou Del Castillo, na „dobré cestě“.  

Momentálně v oblasti San Bartolomé de Tirajana existují dvě casina, umístěná v hotelech v San Agustín a Meloneras, a proto radnice města vidí jako velmi složité získání další licence od kanárské vlády. Jih ostrova je navíc jednou z mála privilegovaných oblastí ve Španělsku, která má dvě autorizovaná casina ve vzdálenosti necelých tří kilometrů od sebe. 

Podle zdroje z vedení radnice by pro ruskou skupinu investorů bylo vhodnější, kdyby se při dalším plánování svých aktivit pokusila domluvit na spolupráci s jedním ze dvou majitelů stávajících licencí.

Skupina ruských investorů pochází z Petrohradu a má za sebou investice především v Azerbajdžánu. Mezi hlavní důvody, proč se rozhodli investovat přes 700 miliónů euro právě na Gran Canaria, uvádějí celoroční výhodné klima, existenci různých golfových hřišť, přírodu, bezpečnost a politickou stabilitu, nízkou úroveň zdanění a malý vliv ekonomických krizí na turistický ruch. 

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist