Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jeskyně Los Canarios jsou již přístupné veřejnosti

11. 8. 2013

jeskyne-los-canarios.jpg

Turisté a občané Gran Canaria již mohou navštívit jeskyně Los Canarios, který se nachází v zóně hlavního města v lokalitě El Confital (mapa).

Jedná se o novou lokalitu pro propagaci kulturního dědictví ostrova. Ostrovní vláda přidělila 24,000  €  na obnovu jeskyní, která byla zahájena již v roce 2011 s cílem zlepšit tuto oblast a přilákat do ní návštěvníky, aby poznali lépe bohaté archeologické dědictví na ostrově. Řekl to koordinátor výboru pro kulturní dědictví Larry Alvarez. 

Jeskyně jsou prehispánského původu, staré více než 500 let a sloužily pro ubytování domorodých obyvatel, jako sklad ryb, mořských plodů, bylin a obilí. Součástí jeskyního komplexu byl i hřbitov, který ale zanikl někdy v devatenáctém stolet. Zachován je tak dnes pouze na fotografiích britského spisovatele Olivia Stone.

Po obsazení ostrovů španělskými dobyvateli jeskyně zůstaly otevřené a sloužily více než 5 století k různým účelům. Od roku 2000 byly nelegálně obsazeny a začaly trpět vandalismem, velmi je poničil požár v roce 2011. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist