Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárské ostrovy čekají letos více než 10 milionů turistů

3. 5. 2022

20220306_155136.jpg

Předseda vlády Kanárských ostrovů Ángel Víctor Torres oznámil, že ostrovy „v nadcházejících měsících navštíví deset milionů turistů“, což je počet, který souostroví nepamatuje od začátku pandemie v březnu 2020. Torres to uvedl v projevu, kterým zahájil konferenci o hospodářském oživení pořádanou Biosfera TV na Lanzarote.

Předseda vlády Kanárských ostrovů vyzdvihl, že turistický sektor zatím příliš nepocítil nejistoty, které přinesla inflace a růst cen pohonných hmot a uvedl, že rezervace na léto jsou nadějné. 

Podle údajů Národního statistického úřadu (INE) navštívilo Kanárské ostrovy v posledním roce před pandemií covid-19 celkem 13,14 milionu zahraničních turistů. V roce 2020, v roce plné pandemie a lockdownů, tato čísla klesla na 3,78 milionu (což v podstatě odpovídá jednomu čtvrtletí běžného roku) a v roce 2021 bylo dosaženo pouze 5,25 milionu.

Statistici z INE zatím zveřejnili pouze údaje za leden a únor, z nichž vyplývá, že za tyto dva měsíce Kanárské ostrovy navštívilo 1,72 milionu turistů a že únor s 968 000 zahraničními turisty již se přiblížil předpandemické „normální“ úrovni (milion nebo více návštěvníků měsíčně během hlavní zimní sezóny). Velmi nadějné jsou předběžné výsledky za březen, které hovoří o prolomení hranice jednoho milionu turistů. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist