Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárské ostrovy předstihly v počtech turistů i Katalánsko

1. 4. 2017

 p3269847_resize.jpg

Kanárské ostrovy navštívilo v únoru letošního roku celkem 1,18 milionů zahraničních turistů, což je meziročně o 6,2% více. Nejvíce návštěvníků přijelo z Velké Británie (33,6%), na druhém místě jsou severské státy (22%). 

Kanárské ostrovy hlásí další absolutní rekord, tentokrát se týká měsíce února a prvních dvou měsíců roku. V únoru přijelo na Kanárské ostrovy celkem 1.183.960 zahraničních návštěvníků, což je meziroční nárůst o 6,2%. Uvedl to statistický úřad (INE). Podle jeho zjištění každý třetí návštěvník Španělska namířil v únoru na Kanárské ostrovy. 

Od začátku roku, tedy za dva měsíce, přijelo na Kanárské ostrovy celkem 2,37 milionů zahraničních turistů, což je meziročně o 6,9% více. Přitom loňský rok byl historicky nejúspěšnějším turistickým rokem v dějinách Kanárských ostrovů.

Kanárské ostrovy se také vyšplhaly na špičku mezi španělskými destinacemi. Na druhém místě je Katalánsko, kam přijelo za první dva měsíce "jen" 1,83 milionů návštěvníků. Na třetím místě je pak Andaluzie s počtem 1,1 milionu zahraničních turistů.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist