Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárské ostrovy zajistí turistům při odjezdu testy, aby se vyhnuli po návratu domů karanténě

7. 9. 2020

p9053860--1-.jpg

Kanárská vláda chce zachránit zimní sezónu a poskytne turistům, při jejich odjezdu z "kanárů" domů, PCR testy, aby se po návratu domů vyhnuli karanténě.

V rozhovoru pro rádio Canarias to uvedl předseda kanárské vlády Ángel Víctor Torres (PSOE) a současně připomněl, že jeho vláda už měsíce prosazuje testování na Covid-19 v zemi původu, ale nebyla schopna to provést, protože se jedná se o rozhodnutí, které se týká třetích zemí a Evropské unie.

Cílem opatření je posílit image Kanárských ostrovů jako bezpečné turistické destinace. 

Opatření, které zajistí turistům, že se po návratu domů z dovolené nebudou muset starat o testy a nebo podstupovat karanténu, by mělo být podle slov předsedy vlády dokončeno velmi brzy. Na řešení této problematiky vláda koordinuje činnost s ministerstvy zdravotnictví, průmyslu a cestovního ruchu.

Po částečném obnovení činnosti koncem června utrpěl cestovní ruch na Kanárských ostrovech během léta dva velké otřesy, oba samozřejmě kvůli koronaviru. Na konci července se Spojené království, hlavní "dodavatel" turistů na ostrovy, rozhodlo vyžadovat karanténu od všech svých občané, kteří se vrátí ze Španělska včetně Kanárských ostrovů. Před několika dny ke stejnému kroku přistoupilo i Německo, druhý nejdůležitější trh. 
 
„Výstupní testy budou klíčové. Osoba pocházející z Německa nebo Spojeného království má při návratu do své země dvě možnosti: buď karanténu, nebo předložit PCR test ne starší 48 hodin. Současně se samozřejmě snažíme snížit nákazovou křivku pod 50 nových případů na 100 000 obyvatel za posledních sedm dní“, řekl Torres.
 
Předseda vlády však poznamenal, že „musíme být realističtí“ a mít na paměti, že pandemie je jev celosvětový a že i Němci, Angličané, Italové mají problémy s novým koronavirem a proto málo cestují. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist