Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanárský prezident jedná v Praze, významná dohoda Travel Service s ČSA

4. 10. 2013

 

rivero-v-praze.jpg

 

Kanárský prezident Paulino Rivero je na návštěvě Prahy. I když česká mainstreamová média o návštěvě neinformují, prezident Rivero uskutečnil několik zcela zásadních jednání, týkajících se i českých turistů, českých společností a české ekonomiky.

Prezident kanárské autonomie, Paulino Rivero, oznámil včera v Praze, že od 4.11.letošního roku se až trojnásobně rozšíří letecké spojení kanárských ostrovů s dalšími destinacemi ze zemí východní Evropy. A to především díky České republice. 

Samara, Ufa, Jekatěrinburg, Rostov, to jsou nové destinace v Rusku, které doplní Moskvu a Petrohrad. Z těchto destinací se bude létat na Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote i Fuerteventuru. A od příštího jara přibude s Fuerteventurou další spojení, tentokrát z Ostravy. Rivero také nastínil možnost spolupráce s izraelským trhem. 

V současnosti je přímé spojení Ruska s kanárskými ostrovy obsluhováno přímými lety z Moskvy a Petrohradu. Letecká společnost SmartWings, dceřinná společnost Travel Service, dosáhla dohody s českým národním leteckým dopravcem, ČSA, který operuje v těchto ruských městech. Dohoda se týká tzv. sdílených linek z Ruska na Kanárské ostrovy přes Prahu a to již od příštího měsíce. Informoval o tom náměstek ministra pro turistický ruch kanárské vlády, Ricardo Fernández de la Puente. 

ČSA létá dále do Polska, Maďarska, Bulharska, Rumunska i Tel Avivu, to vše z hlavního českého letiště v Praze. Kanárská vláda považuje pražské letiště za perfektní hub (centrum) pro všechna spojení do východní Evropy, speciálně do Ruska a sousedních zemí, které jsou strategickými cíly Kanárských ostrovů. 

"Chceme využít všechna spojení ČSA i dalších společností, které obsluhují Rumunsko, Bulharsko, Maďarsko a Rusko a a propojit je s našimi destinacemi na Kanárských ostrovech", řekla Lenka Viková, ředitelka cestovní kanceláře Canaria Travel. 

Paulino Rivero jednal včera v Praze s hlavními operátory ve střední Evropě, s cílem posílit pozici Kanárských ostrovů na těchto rozvíjejících se trzích. Zástupci cestovních kanceláří ze střední a východní Evropy prezentovali svůj zájem posílit své aktivity na Kanárských ostrovech. Rivero uvedl, že tyto trhy mají obrovský potenciál a jako příklad uvedl Polsko, protože počet turistů z této země se od roku 2007 zvýšil čtyřnásobně. 

K významu ruského trhu se včera vyjádřil také Melchor Camón, ministr pro turistiku vlády Gran Canaria. Uvedl, že po vzoru Tenerife má i Gran Canaria eminentní zájem o ruskou bonitní klientelu. "Z doby, kdy před dvěma lety nebylo mezi Las Palmas a Ruskem žádné spojení, nyní létají týdně přímo dvě letadla do Moskvy: Pracuje se i na spojení s Ukrajinou", řekl Melchor Camón. 

Ministr turistiky kanárské vlády, José Manuel Soria, pak očekává velmi dobré výsledky v zimě a na jaře a to díky složité politické situaci v Egyptě.


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist