Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kauza úpravy pláže Tauro jde k soudu, řediteli pobřeží hrozí trest 3 roky

23. 3. 2017

 659_resize.jpg

Je to ti již rok, co kamiony začaly na oblázkovou pláž Tauro (okres Mogán) navážet tisíce tun saharského písku. A je to již půl roku, co stavební práce byly přerušeny a celá pláž je uzavřena. Policie pro ochranu životního prostředí prověřovala vydaná povolení a nyní vše spěje k soudnímu projednání.

Prokurátor žádá pro bývalého šéfa Správy pobřeží tři a půl roku vězení za to, že umožnil nelegální úpravu pláže, aniž investor splnil stanovené podmínky.

V obžalobě, která byla podána u soudu č.3 v San Bartolomé de Tirajana, státní zástupce uvedl, že tehdejší šéf Správy pobřeží, José María Hernández de León, povolil zahájení prací ústně a s vědomím, že společnost Anfi Tauro nesplnila zadávací podmínky a následně se pokusil paděláním dokumentů předstírat, že vše bylo legální a byly splněny pokyny ministerstva životního prostředí. 

Ústně vydané povolení zneužila skupina Anfi Tauro k navezení 70.000 tun písku na původně oblázkovou pláž, když před tím buldozery nevratně změnily charakter pobřeží. Je nutné podotknout, že po 25 letech se stalo poprvé, že byla povolena podobná úprava pláže na pobřeží Gran Canaria.

Obžaloba tvrdí, že Hernandez de León je vinen z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele a z falšování úředních dokladů a navrhuje trest odnětí svobody v trvání tři a půl roku, zákazu vykonávat veřejnou funkci po dobu deseti let a pokutu ve výši 18,750 euro.

Obžaloba připomíná, že skupina ANFI nesplnila ani podmínku darovat státu 3,683 metrů čtverečních pozemků na stejném místě, které by se staly součástí veřejného pobřeží.

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist